8 entry daha
  • 1. sitem etmekten kacinin
    2. kin tutmayin, intikam pesinde kosmayin.
    3. verdiginiz karsiliklari, tepkileriniz degil cevaplariniz olustursun.
    4. kimseyi hor gormeyin, kimseyi assagilamayin, kimseden nefret etmeyin. karsinizdaki en assagilik insan olsa bile... bunun yerine, o insanla ilgilenmeyi birakin, olur biter.
    5. eger size, vazgecemeyeceginiz biri bir yanlis yaptiysa, fazla irdelemeden affedin. yaptigi hata cok icinize oturmussa, sakayla karisik biraz takilin, biraz alay edin, yeterli.
    6. ve son olarak, rahat olun... derin bir nefes alip verin, hafiften gulumseyin, ister bir cocuk, ister bir kral gibi gulumseyin, ve rahat olun.

    ya da, bosversene ya, bak ne diyecem,

    1. kalbiniz mi kirildi ? sitem edin, en kotu sozleri sarfedin, hem karsinizdakinin kalbini kirin, hem kendiniz komiklesin. boylece rahatlayin. nasi olsa tum bunlar unutulacak ve sonra hicbirsey olmamis gibi devam edeceksiniz.
    2. kin tutun ve ister soguk, ister sicak olsun, kesinlikle herseyin intikamini alin. boylece ne kadar guclu oldugunuzu herkese gosterirsiniz ve size karsi bir daha kimse yanlis yapmaz.
    3. biri ters bisey mi yapti ya da ters bisey mi dedi ? akliniza ne geliyorsa soyleyin, verin veristirin, onu orda gomun. nee icinize atacaksiniz, nasi olsa unutulacak. sonra nasi olsa, "o an sinirden oyle bi tepki gosterdim" dersiniz, olur biter.
    4. birinin bi yaptigi size ters mi geldi, bir fikri, bir insani begenmediniz mi ? assaglayin, sovun sayin, nefret kusun. boylece cok sevilen mukemmel bir insan olacaksiniz.
    5. size yanlis yapan, vazgecemeyeceginiz biri mi ? bu yaptigini burnundan getirin, muhtemelen o da sizden vazgecemiyordur, agzina sicin o yuzden, burnu surtsun, akli basina gelsin pezevengin.
    6. ve son olarak, piskopata baglayin. aman ha gozunuzu dort acin. omrunuzu, size tukuren tukurmeyen herkese hakettigi ayari yetistirmekle gecirin.
272 entry daha
hesabın var mı? giriş yap