26 entry daha
  • ilk bölümünde, kapitalist thomas durant'ın ağzından çıkan kelimeler silsilesi şu şekildedir...

    --- spoiler ---

    istediğiniz şey kötü bir karakter mi? o rolü ben oynarım. neticede kötü adam olmadan eserin anlamı olur mu? ortada bir eser yoksa bu büyük yolu yapmanın anlamı nedir? bu iş korkaklara göre değil. aslanı acımasızlığından ötürü ödüllendiren çetrefilli, gaddar bir iş.
    peki ya zebra? zavallı zebra?
    zebra, olması gerektiği gibi mideye indiriliyor. şüpheniz olmasın! kan dökülecek. insanlar canından olacak. büyük servetler kazanılacak. hayatlar mahvolacak. hıyanetler ve rezaletler yaşanacak. çok büyük kalleşlikler yapılacak. yine de aslan hükmünü sürecek. anlayacağınız üzere vakıf olduğum sır bu.
    tarihe yön veren aslandır. tepelenen, anıran, zavallı zebrayı sürüklüyoruz. değersiz kanıyla toprağı lekeliyoruz. tarih bizi şefkatle anmıyor. öte yanda tarih zaten zebra için zebra tarafından yazılmıştır.
    bundan yüz yıl sonra... bu demiryolu kıtanın köprüsü olunca, amerika, dünyanın gördüğü en büyük güç haline gelince, bayağı bir insan olarak hatırlanacağım.
    bir cani... bireysel kazancı için yalnızca aç gözlülükle hareket etmiş birisi. çok doğru. çok doğru. lakin şunu sakın unutmayın.
    ben olmadan... benim gibiler olmaksızın o görkemli demiryolunuz asla inşa edilemezdi.

    --- spoiler ---
259 entry daha
hesabın var mı? giriş yap