1 entry daha
  • ırak sınırına yakın, devlet yanlısı olarak görünen bir korucu köyüdür. ancak ırak ile de kuvvetli ilişkileri vardır** doğal olarak.

    29 aralık tarihindeki bombardıman şaibeli bir olaydır. bülent arınç'ın anlamsız bir şekilde kürtlere haklarını vereceğiz diye bir çıkış yapmasından hemen sonra olması, olay sonrası pkk ve kürt faşistleri medya yapılanması tarafından önceden hazırlanıldığı izlenimi veren yoğun bir propaganda yapılması, ırak sınırında daha önce örneği görülmemiş biçimde 40'tan fazla kişinin toplu olarak; hem de kış vakti teröristlerin türkiye tarafına geçebileceği az sayıda güzergahtan birinden geçmeleri hepsi birlikte düşünüldüğünde olayın bölücü terör örgütü ya da bir dış örgüt (k. ırak yönetimi de olarbilir) tarafından tezgahlandığı şüphesini akla getiriyor. bunun yanında; kaçakçıların ırak tarafına geçerken askerler tarafından görülmemiş/haber alınmamış olmaları pek ihtimal dahilinde olmadığından ve istihbarat kıymetlendirmesi yapılırken bölge askeri birimlerinin de bilgisine başvurulacağı gereğinden yola çıkılarak askerin de bir ihmali yahut kastı akla gelebiliyor.

    ey ortasulular, ey kürtler, ey güneydoğulu vatandaş

    size söylenebilecek tek şeyi, yine sizin sizin evlatlarınızdan biri söyledi. (bkz: av agir hewa welat)

    "sivil olarak hayatını kaybedenler süren savaşın kurbanlarıdır. asıl hedef olmasalar da savaşın hüküm sürdüğü yerde kelebek etkisi her daim olur. eğer gerçekten ölen insanlara acıyorsak, birilerine küfür ederek, birilerini itham ederek birşeyler elde edemeyiz; savaşa neden olan faktörleri ortadan kaldırmalıyız, bu faktörleri de her vicdanlı insan bilir nedir, ne değildir." (#25795522)
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap