4 entry daha
  • murat uslukılıç'ın ifadesi: "mart ayının sonuna doğru dursun çiçek odamıza geldi. ‘2. başkan'dan olur aldım, yeni internet siteleri için bir andıç hazırlayalım' dedi. bunu şube müdürüne söylemesini istedim. konuyu cemal albaya ilettim, o da dursun çiçek'le görüşüp hazırlamam için emir verdi. ana çatısını dursun çiçek'in kurdu. imzalamadan önce adli müşavir hıfzı çubuklu, andıç hazırlandıktan sonra değişiklikler yaptı, kanunen uygun olduğuna ilişkin imza attı. sonra ikinci başkana sunuldu. oda komutana arz notu yazdı. genelkurmay başkanı'na dursun çiçek arz etti."

    dursun çiçek'in ifadesi:" bu andıçtaki kendi parafım doğru. 3. bilgi destek şube müdürü olarak bu andıca imza attım. murat uslukılıç'ın ifadesi doğru. o dönem genelkurmay 2. başkanı olan hasan iğsız'dan andıç hazırlanması konusunda olur aldım. daha doğrusu daire başkanına bu konuda bilgi verdim. o da bana geri dönüşünde iğsız paşa'dan onay aldığını söyledi. geçmiş dönemdeki bütün internet siteleri görev yaptığım şubeye bağlı olmasından dolayı andıcın ana yapısını ben hazırladım. cemal gökçeoğlu, murat uslukılıç'ın amiri konumundaki dönemin 1. destek şube müdürüydü. beyanları doğru. o dönemde daire başkanı vekili olarak böyle bir talimat vermiş olabilirim."

    hıfzı çubuklu'nun ifadesi: "2007 yılında kanun çıkmış ise de genelkurmay olarak 2009 yılında böyle bir düzenlemeye gidildi. gazetelerde bu tür haberler yayınlandıktan sonra böyle bir ihtiyacın doğdu. bu işi disipline edip emniyete almak için böyle bir çalışma içerisine girilmiş olabilir. bu belge 1 nisan 2009'da da ikinci başkan parafıyla genelkurmay başkanı'na arz olundu."
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap