4 entry daha
  • her ne kadar senaryolar, hatta replikler aynı olsa da manga, japon dizisi ve kore dizisi ayrı değerlendirilmelidir. ikisinde de oyuncular oldukça yeteneklidir. ama hiç birindeki oyuncuyu diğeriyle karşılaştıramazsınız. çünkü dizinin gidişhatına uyuyordur.
    yalnız ben japon dizisini gokusen den hızımı alamayıp hemen arkasından izledim. karakterleri başta bayağ yadırgadım. sonun da jun matsumoto ve shun oguri'nin gerçekten iyi oyuncular olduğuna karar verdim. sonuç olarak iyi iş çıkardılar. makino'nun oyuncusunu boku no hatsu koi wo kimi no sasagu'da oldukça beğenmiştim. karakter olarak çok farklı değiller. ama boku no hatsukoi de daha cool bir karakterdi.
    kore versiyonuna gelince, kore kız mangalarını okuyanlar pek yabancı kalmayacaktır karakterlere. bir shoujo mangasıyla karşılaştırılmazlar, ruh açısından farklıdırlar. gerçi koreliler aynı hikayeyi otuz defa evirip çevirip tekrarlamayı seviyorlar ama... dizi o mantık çerçevesinde bakıldığında oldukça başarılı. ancak oguri shun'un mimiklerini bu kadar benzeyeni nasıl bulup getirmişler bilmiyorum. tamam oguri kadar karizmatik değil ama yine de etkileyiciydi.
    gösterilen yemekleri (sülük, kimchi vs) saymazsak herhangi bir karşılaştırma gereği görmüyorum. iki ayrı dizi olarak izlenebilirler..
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap