17 entry daha
  • ulu önderine borcunu ne yapsa ödeyemeyecek bir kemalist. ulu önder olmasaydı kendisi gibi birinin hukuk fakültesinde insan hakları dersi verdiği bu cumhuriyet olur muydu, olabilir miydi? ya da ne bileyim sabiha gökçen gibi bir ulu pilotumuz mesela, olabilir miydi? hepimiz çok şey borçluyuz ulu önderimize.

    bir de savaş hukukundan benim bilmediğim bir şey anlıyor. savaş hukuku, cenevre sözleşmesi, iç savaş saptaması filan benim bildiğim kadarıyla pkk'nın kabulünü talep ettiği şeyler. sen ben keskin olmak adına "iç savaş ulan bunun adı" deriz de bir devlet yetkilisinin ağzından böyle şey duyamazsın. çünkü neden, çünkü bu resmîleşirse pkk "savaşan taraf" statüsü kazanır. bunu kazanınca da misal akdeniz'de silah yüklü gemiye pkk bayrağı çekilince uluslararası sularda o gemiye kimse ilişemez. hiç sanmam ama, bunu mu istiyormuş? yok, değildir. herhalde onun istediği tc'nin tek taraflı olarak "savaşan taraf" kabul edilmesi, diyarbakır'ı bile bombalasa insanlık adına kimselerin "şşşt alooo, n'apıyon bilader?" dememesi.

    not: tek bir kısa habere bakarak yazmıştım bunları. ntvmsnbc'de görüşüne başvurulan bazı profesörler de savaş hukuku mevzuuna değinmiş. bunu bilmeden yazdım, kopya çekmiş değilim; silmeyeyim.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap