12 entry daha
  • çok iyi olmasa bile en azından kamusal olan sağlık sistemi...

    insanların gözünü " doktorlar tam gün çalışacak artık muayenehaneye para vermek yok, profesöre muayene olacaksınız" gibi gayet cahil bir halkı etkileme gücü olan mottolarla gündeme getirdikleri sağlıkta dönüşüm sayesinde; sigorta şirketlerini zengin edip, devlet hastanelerini yok ederken özel hastane sahiplerinin ceplerini doldurup, hekimleri performans için bir birlerini yiyecek hale getirip, hastaları müşteriye dönüştürüp, yavaş yavaş fakir insanların hiç sağlık hizmeti alamamalarına gidecek olan bir sistemi getirdiler. insanların önüne doktorları sürüp "herşeyin sorumlusu" onlar olarak gösterip kendileri hedef olmaktan çıktılar.

    yavaş yavaş özel sağlık sigortası olmayanın yaşama hakkı olmadığı, akciğer kanseri olduktan sonra "sigara içtiği için" sorumlusu kendi görülerek sağlık giderlerini ödemeyi reddetme hakkını elinde tutan sağlık sigortalarına mahkum olan amerikan sağlık sistemine doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz.

    tabii ki bir sistemi bir anda değiştiremezlerdi. cahil bir halkı nasıl uyutursun? yavaş yavaş.... yakında hiçbirimizin temel insanlık hakkı olan sağlık hizmeti alma hakkımız kalmayacak. şimdiden duyurulur..
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap