365 entry daha
  • bir de unutulan şöyle bir detay var:
    beşiktaş kulubü, inönü stadınının olduğu araziyi almadan önce, zaten bugün üzerinde bol yıldızlı bir otel bulunan eski stad arazisini vermişti. (bkz: çırağan oteli) (bkz: şeref stadı)

    şimdiki stadyumun olduğu bölgede, halihazırda swissotel ve ritz carlton oteli bulunmakta, o bölgede hayvani alışveriş merkezi ve otoyol-tünel inşaatları yapıldı, yakınında 3 adet vapur iskelesi, merkezi otobüs durakları ve metro-tramvay bulunuyor ve yenilerinden bahsediliyor. beşiktaş merkezi ile ilgili yolu yer altına almak gibi projelerden de bahsedilmekte ve yerin 7 kat altına inen bir otel inşaatı yapılmakta.

    inönü stadının bu bölgede yeniden, tarihi dokuyla uyum gösterecek bir mimaride, 40 bin kişi civarında bir kapasite ile yapılmasına karşı çıkılmasının önünde, sığ görüşlülük, kötü niyet ya da gizli saklı çıkar ilişkileri dışında bir açıklama getirmeyi mümkün görmüyorum.

    bir de şehir merkezinde böyle bir stadyum bikbik diyenler için, dereağzı tesislerinin bulunduğu fenerbahçe sahili ya da papazın çayırı çok mu şehir dışı; kimi yiyorsunuz?

    stadyumlar, okullar, kültür merkezleri, ibadethaneler, müzeler, tiyatrolar, kentin kültür mirası olarak şehir merkezlerinde bulunurlar; bu doğal ve gerekli bir süreçtir. bu fikre kültür bakanımızın da alışması gerekiyor.
568 entry daha
hesabın var mı? giriş yap