90 entry daha
  • "şairlerin en garibi öldü." mısraı tuhaf şekilde dokunur insana. bu "en garip" sözü bana zalim bir öngörü gibi gelir. birkaç yıl öncesine kadar, kabrinin nerede olduğu bile bilinmiyordu. mehmet nuri yardım'ın çabaları sayesinde tespit edildi.

    "kaybolan mezar konusu bir başka çalışmanızı hatırlattı bize. sizin ahmet haşim ve ziya osman saba’nın kayıp mezarları ile ilgili bir çalışmanız vardı...

    mehmet nuri yardım: evet 2000’li yıllardı ve rahmetli ahmet kabaklı hoca’nın ikazıyla bu iki şairimizin mezarlarının peşine düştüm. ikisi de eyüpsultan’da yatıyordu, lâkin yerlerini bilen yoktu. o dönemde aktif gazetecilik yapıyordum. derin araştırmalara girdim, birçok yazara, edebiyat tarihçisine sordum. ama ne yazık ki hiçbir kişi ve kurumdan bilgi alamadım. sonunda vakıflar’da çalışan kültür tarihçisi nedret işli ile birlikte eyüpsultan mezarlığı’na gittik. uzun araştırmalardan sonra ahmet haşim’in mezarı bulundu. eyüp belediyesi ve kültür bakanlığı o zaman duyarlı davrandı ve mezarlığı restore etti. harap olan kabri tâmir ettirdi, çevresini temizledi. şimdi, piyerloti’ye çıkarken ilk sol sokak üzerinde ahmet haşim’in mezarını gösteren levhalar görürsünüz. ziya osman saba için ne yazık ki bütün aramalarıma rağmen bir sonuç alamadım."
    .
    edit: alıntının kaynağı olan sayfa uçtuğundan link kaldırıldı.
215 entry daha
hesabın var mı? giriş yap