288 entry daha
  • sosyal medyada bu kadar az tartışılmasını bir türlü anlamadığım uygulama olacak. olay günlerce önceden belli oldu ve henüz buradaki entry sayısı 500 küsür. twitter'da tt olduğunu hatırlamıyorum, ki her gün orada en başta kalması gerekirdi.

    bunun nedeni ise sanırım bana bulaşmayan yılan... ben ne zaman bununla ilgili bir şey görsem sinirleniyorum ki en azından şu an için bana vurmayan bir uygulama bu. düşünsenize yüksek lisans yapanın yaşına dahi bakılmıyor`*` ve sen anandan babandan aldığın parayı devlete vereceksin deniyor. ha vermedin, parayı eve gelir alırım diyor üstüne de.

    benim şahsi fikrim eninde sonunda bu yasa ortadan kalkacak, ödeyenler ise paralarını tabi ki geri alamayacak (mahkemeyle uğraşma vs). şu an yasadan etkilenen 1.7 milyon insan gözüküyor ve benim çevremde yasa kapsamına girip de kayıt olan yok denecek kadar az. e bu 1.7 milyondan 1 milyonu bu sisteme kayıt olmasa hangi biri 213 tl ödeyeceyek? inanın yasayı sallamayan (ya da haberi olmayan) bu 1 milyon kişi bu cezayı hiç sallamayacaktır. üstüne devlet 1 milyon kişiye hacizi zor koyar ki 1 milyon genç demek ortalama 4 milyon kişilik aile demektir. bu da yaklaşık %10'luk bir oya tekabül eder ki kimse bunu göz ardı edemez. olan da ödeyen 0.7 milyonluk kişiye olur, ödediğiyle kalırlar.

    `*` ali tezel'in açıklamalarına dayanara. tersini söyleyenler de bulunuyor. sanırım kesin bir bilgi yok.
999 entry daha
hesabın var mı? giriş yap