2 entry daha
  • insanoğlunun en temel ihtiyaçlarından birine hitap eden web girişimi.

    projenin detaylarına değinmek gerekirse:
    biraz geçmişe gidersek; ilk etapta durum güncellemelerimizi msn messenger'ın ileti kısmından paylaşıyorduk, sonrasında facebook'ta bu iş için özel bir alana sahip olduk ve kullandık. zamanla bu ihtiyacımız facebook'u aştı ve sırf bu iş için twitter kullanıldı. bir diğer örnekte de; facebook'ta ve twitter'da şuradayım diyip yer isimleri girilirken foursquare hayatımıza girdi. tüm bu ihtiyaçların son noktalarının ne kadar popüler olduğunu açıklamaya gerek yok zaten.

    ollaa üzerinden devam edelim; sistemde ana amaç, yapılan aktivitelerin kimlerle ve ne şekilde yapıldığını paylaşmak. nasıl ki verdiğim örneklerde bulunduğumuz yeri twitter aracılığıyla yazıyorken foursquare'e geçtiysek, ollaa sayesinde de twitter veya facebook'ta "xmenac ile sinema keyfi" yazmak yerine; bulunduğumuz yeri, yaptığımız aktiviteyi ve yanımızda yer alan kişileri buradan belirtebileceğiz.

    işin fazla detayına girmek istemeyenler içinse; nasıl ki foursquare'i en yüzeysel olarak, nerede en iyi kebap yenir veya nerenin kahvesi güzeldir gibi şeyler için kullananlar varsa; ollaa'da da, insanların o bölgede hangi mekanları tercih ettiği veya hangi aktiviteleri yaptığı görülebilecek. acaba son beş yıldır, gidilen yerlerde; buranın nesi meşhurdur veya burada ne yapılır diyenlerin sayısında nasıl bir değişim vardır? zira artık bu sorulara duyulan gereklilik git gide azalıyor, sebebi de bu tarz uygulamalar.

    twitter ile kıyaslanması doğaldır; fakat bu kıyaslama sistemiyle gidilse, ne foursquare karşımıza çıkardı ne de başka projeler. friendfeed ile de kıyaslanır ama işin ilginç yönü; friendfeed, bu tarz sitelerin feed'ini paylaşmak için yapılmış bir sitedir.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap