7 entry daha
  • bogazici kimya muhendisligi mezunu olup ardindan isletme yuksek lisansi yapmistir. sonra ankara'ya gelip sbf'de iktisat yuksek lisansi yapip ardindam da ayni okulda asistan olmus. sonra editorluk, yoneticilik yillari. erol katircioglu ile ayni cizgider ve zannimca turkiye'ye dunyali herhangi bir ulkeymis gibi bakabilen ender yazarlardandir. bir donem samanyolu tv'de ali bayramoglu ve kursat bumin ile birlikte cok baba bir tartisma programi yaparlardi. hatta bir gece 2-3 saat araliksiz peyami safa'yi konusmuslardi ki turk televizyonculuk tarihinide baska bir ornegi var midir bilemiyorum. cok iyi programdi cok...

    ydh'nin de kuruculari arasindaydi. bir demokrat manifestoya dogru adli bir dizi kitap yazdi. tarihi, felsefeyi ve siyaseti ve de birazcik da olsun edebiyati birlestirdi bu kitaplarda. bunlarin birinde turkiye'de ataturk'un nerdeyse bir peygamber, laikligin bir din, anitkabir'in de bir tapinak haline cevrildigini yazmistir; bu yuzden asiri sagci kesim cok tutar. ama kendisini cok tutan bu kesim diger yazilanlari malesef anlayacak duzeyde ol(a)madigi icin( mesela kimi acidan orta cagli olduklari vb.) bir donem dinci yazar zannedildi turk medyasinda.

    simdilerde zaman'da yaziyor. gazetem.net'de ise anormal eglendirici yari kurgusal jonathan swiftvari yazilari var.*. tek hayal kirikligini salkim hanimin taneleri denilen film iddiasiyla cevrilmis olay seyin senaryosuna bulundugu katkiyla yapti... zira adinin yilmaz karakoyunlu ve hulya avsar isimleriyle ayni cumlede anilmasi bile bence karizmayi cizer.
1003 entry daha
hesabın var mı? giriş yap