19 entry daha
  • akp'nin eğitim alanında o kadar çok devrimi var ki hangi birinden başlasam?

    haftada iki saatlik bilgisayar derslerinin dört saate çıkartılmasını beklerken seçimlik derse indirilerek ortalamadan çıkartılması ilk büyük devrimi olmuştur benim için.

    bir diğer devrimi; fen-edebiyat mezunlarının önce formasyon yerine 4+1,5, sonra 4+1, sonra tekrar formasyon ile öğretmen olarak atanması olmuştur. devrim ile yap boz arasındaki fark işte buralarda bir yerde kaybolmuştur benim için.

    bir başka devrimi; fatih projesi adı altında sözde fırsatları arttırmak amaçlanırken fırsatların sadece ve sadece akp yandaşlarına peşkeş çekilmesi olmuştur. ki bu süreç henüz tamamlanmamıştır. akp yandaşlarına aktarılacak yaklaşık 4 milyar tl, hala akacak mecra aramaktadır.

    fatih projesi'nin devrimleri bile tek başına bir entry eder aslında... uzak sınıfsız akıllı tahtanın ne işe yaradığını henüz anlayamamış olmama rağmen sıralayayım bu konudaki devrimleri:
    dünya'da başarılı onca akıllı tahta örneği varken, hem kara tahta, hem poliüretan tahta hem de akıllı tahtayı üçü bir arada olarak ürettirmek bile bir devrim sayılabilir... ya da ne bileyim, tüm okullara kesintisiz internet beklerken eba adı altında meb sansürlü intranet'in sağlanacak olması devrim değil de nedir? ya da her öğrenciye bir tablet yutturmacasıyla ve gelişmiş ülkeler 4g'ye hazırlanırken, 3g'li tüm tabletlerin şartnamede devre dışı bırakılması da devrimdir herhalde...

    neredeyse yirmi yıldır ilk-orta dereceli okulların zorunlu ihtiyaçları için bile yetmeyen bütçeler ayırmasının ayıbı dururken, aynı yöntemi izlediği iddia edilen bir üniversitede bu konuyu irdeleyen bir üniversite öğrencisinin yazdığı yazıya 11 ay hapis verilmesi devrim değil midir, sorarım?

    2012-2013 öğretim yılından itibaren ilköğretimde arapça'nın seçimlik ders olarak açılması ve mebe keyfi olarak diyanet'ten kadro* aktarılması da devrim olmalıdır sanırsam.

    öss'de katsayının eşitlenmesi; orta öğretim öğrencilerini heyecandan titreten umre ziyaretleri; ösym skandalları; yök'ün arpalığa dönüştürülmesi, amerika'da doktora yapan fg müritlerinin zorunlu hizmetini tamamlamadan önce yök'e, kısa süre sonra da iç-batı karadeniz'de malum bir üniversiteye alınması*;

    ...

    bu liste uzar gider. hala akp hükümeti'nin devrimciliğini sorgulayan mı var aranızda?

    zülf-i yar'e dokunan bu başlık için şimdilik bu kadar yeter. umarım...
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap