4 entry daha
  • paul auster'ın neocon-ergenekon takımının bir parçası, daha doğrusu "dolmuşuna gelmiş" bir zavallı olduğunu söylemiş ak partili siyasetçidir:

    türkiye'ye istikrarsızlık getirmek isteyen unsurların bir takım gibi görev paylaşımı yaptıklarını belirten bülent gedikli, “neocon-ergenekon kadrosunda teknik direktör şimon peres; kaleci, teröristbaşı abdullah öcalan; geri üçlüde, nicholas sarkozy, angela merkel, benjamin netenyahu; orta sahada, mehmet haberal, doğu perinçek, mustafa balbay, tuncay özkan, yalçın küçük; ileride de kemal kılıçdaroğlu ve selehattin demirtaş var. kulübün başkanları da finansal oligarklar. finans lordları yani. bunlar finansal operasyonlar yapıyorlar. faiz lobiciliği yürütüyorlar ama ak parti hükümeti, kriz lobisini nakavt etti. türkiye'de ilk kez kriz lobisi, faiz lobisi nakavt oldu. türkiye'ye operasyon çektiler ama başarılı olamadılar. türkiye, artık eski türkiye değil. türkiye cumhuriyeti devleti, artık kendi kişiliğini buldu” dedi.

    paul auster'ın şimon peres, salman rüşdi gibi isimlerle gayet samimi pozları bulunduğunu kaydeden gedikli, “bu zat bir kere türkiye ve israil konusunda bir cahil. türkiye'nin siyasi tarihini bilmiyor. gazeteciler içeride diyor ama türkiye'de daha önce neler olduğu konusunda en ufak bir fikri yok. bu adama sormak lazım, sen türkiye'deki darbeler tarihini biliyor musun ey auster? türkiye'de darbeler nasıl olmuş, darbeler nasıl teşvik edilmiş? bu gazeteciler, bu tür girişimler konusunda neler yazmışlar, neler söylemişler, bundan haberin var mı? e-muhtıra olmuş, bu konuda ne düşünüyorsun? iktidar partisine kapatma davası açılmış, bu konuda fikrin var mı? bu ülkede olan bitenleri biliyor musun da sen kalkmışsın hemen buradan bir beyanat veriyorsun? paul auster'ı muhtemelen dolmuşa getirmişler. birden bire böyle bir açıklama yapması ilginç. auster, aynı zamanda israil'in de cahili. noam chomsky'ye israil'de yapılanlar ortada. chomsky, auster'a israil'in nasıl bir ülke olduğunu iyi anlatabilir.” diye konuştu.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19855976.asp
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap