1356 entry daha
  • istanbul'un sıkıştırılıp zip'lenmiş halidir.

    bugün sabah herkesin işine gücüne gittiği saatlerde, z.kuyu istikametinde seyrederken edirnekapı durağında elemanın biri bindi. daha doğru henüz binmeye çalışırken dolu olan araçta kapının önündekileri itip, "ilerlesenize ulan" gibilerinden bişey söyledi. muhatap olduğu grup homurdandı tabii. sonra içlerinden birine, "az ileri git ulan şerefsiz" dedi.

    bunu söylediği kişi, takım elbiseli, paltolu, elinde çantasıyla işine giden sıradan bir beyaz yakalı genç adamdı. karşılık olarak "ne diyorsun sen be gerizekalı" gibi bir şeyler homurdandı. o an ben bu gencin hemen arkasında, telefonun ekranıyla meşgulken bunu duyunca direkt dönüp noluyor diye baktım. bakmaz olaydım.

    o elemanın sessiz donup kalmasından, bi piçlik yapacağını fark etmemle, attığı yumruğun zavallı adamın burnunu kırması arasında bir saniyeden az bir zaman vardı. daha çekil demeye kalmadan sert kemik sesi araçta yankılandı ne yazık ki. lise hayatı bu tarz kavgalarda geçmiş olan ben bile olayın gerçek olduğunu, hayal görmediğimi anlamaya çalışırken, tabii ki bir süre kimse neye uğradığını anlamadı.

    bu sırada eleman bir de tekme savurdu gencin karnına ve okkalı bir küfür etti. artık araçtaki itişmeden mi, hemen yanda "polis çağırın, şerefsiz, varoş serserisi!" diye bağıran ejderha sesli teyzeden mi ürktü bilmiyorum, inip gözden kayboldu. bu sırada yumruğu yiyen genç ne olduğunu anlamaya çalışırken, neden bilmiyorum el birliğiyle araçtan indirildi. daha doğrusu ne yapacağını bilemeyen gence direkt kapı dışı gösterilince o da o tarafa doğru attı kendini. ve o ana kadar tepkisiz kalan şoför, orta kapıyı (olayın cereyan ettiği yer) kapatıp, yoluna devam ederek bu ritüeli tamamladı.

    elemana ne oldu bilmiyorum, genç beyaz yakalıya ne olduğunu da bilmiyorum. ama bir an kendimi o gencin yerine koydum, kalabalık bir toplu taşıma aracında bruce lee olsan, öyle alçakça bir yumruğun suratına çarpacağını tahmin etmen mümkün değil. garibim, işine gücüne gitmesi gerekirken, bütün gününü hastanede geçirecek. büyük ihtimalle cerrahi bir müdahaleye maruz kalacak. belki haftalarca yüzü eski haline dönemeyecek.

    neden?
    adi herifin teki bu memlekette adam sayılıp, toplu taşıma aracına binme imkanı sağlandığı için. o metrobüste olup, olaya yakından şahit olan 10-15 kişi de, tıpkı benim gibi, uzun bir süre bu olayı hatırladıkça sinir krizi geçirecek.

    --- spoiler ---

    hukuki edit: konuyla ilgili olarak bu entry'i okuyan mağdurun yakınları benimle irtibata geçti. eğer bu yazıyı okuyup o gün olaylara tanıklık eden varsa, acil destek rica ediyorlar. bazı özel durumlar nedeniyle benim tanıklık edip edemeyeceğim henüz belli değil. olay günü o metrobüste bulunan sevgili okurlar, bu vicdansızın yakalanması için görevinizi yerine getirmek istiyorsanız, mesaj yoluyla bana ulaşabilirsiniz.

    --- spoiler ---
3180 entry daha
hesabın var mı? giriş yap