30 entry daha
  • biraz trivia dökelim:

    - emma stone, bu filmde oynamak için sucker punch'ı bırakmış. (iyi de yapmış)
    - rhiannon'nin elindeki protesto dövizindeki "exodus 20:14", yahudilikteki on emirden biri olan, "zina yapmayınız"ı refere ediyor.
    - brandon'ın olive'in odasına gelip onunla çıkmasını söylediğinde, olive ona "kinsey six gay"din diyor. bu, 1948'de eşcinsellik skalası oluşturan indiana üniversitesi öğretim üyesi dr. alfred kinsey'e referedir. dr. kinsey bu tezinde, skalada 0 heteroseksüelliği, 6 homo seksüelliği ifade eder.
    - olive'in ailesinin isimlerinin hepsi bitkisel (olive, dill, rosemary, chip kale). ufak zenci kardeş, benim boyum uzamayacak dediğinde annesi ona "we are family of late bloomers" diyor. ince göndermelerden biri...
    - anson(rhiannon'ınki), olive'e çıkma teklif ettiğinde sylvia plath'in şiir kitabını da getireyim mi demişti. olive orda, getirme, sıkılırsak kafamızı fırına sokarız dedi. sylvia plath kafasını fırına sokup karbonmonoksit zehirlenmesinden ölmüştür. tabi ki bu bir intihardı...
    - webcam'da anlatı kısmı bir günde çekilmiş. 14 saat sürmüş ve emma stone'cum o kadar uzun oturduğu için arada kalkıp kaslarını açmak zorunda kalmış.
    - senarist bert v. royal, bu senaryoyu son 10 sayfa hariç 5 gün içerisinde yazmış.
    - olive'in evan'la(fat ass boy) dondurmacıda doğruları açıklaması için konuşma yaptığı sırada, sahnede ki iki çocuk ve kadın, yönetmenin` :will gluck` eşi ve çocuklarıymış.
    - filmde turuncu renkler hakim, yönetmen bunu sanatsallık açısından işlemiş...
    - senarist bert v. royal hiç okula gitmemesine rağmen realistik bir lise çizmiş.
    - olive yabancı sinemaya(almandı sanırım) gittiğinde arka planda rhiannon'un kaçık ailesi görünmekte.

    not: imdb'deki trivia'lardan çevirdim.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap