137 entry daha
  • astsubayların bunlara hitap şekli gelene geçene dert olmuş tsk rütbesidir.

    başçavuşlar bunlara komutanım demezlermiş "asteğmenim" derlermiş selam vermezlermiş falan da filan da....

    askerliğini asteğmen olarak yapmış biri olarak şunu net söyliyeyim , bana da hiç bir astsubay "komutanım " demedi çünkü ben beklemedim. istesem o 40-50 yaşındaki herife komutanım da dedirtirdim yerlerde de süründürürdüm ama gerek duymadım. istesem yapar mıydım? kocaman bir " evet ".

    aynı devre oda arkadaşım kıdemli başçavuşları şu şekilde uyardı;

    diğer asteğmen arkadaşlarım biz asteğmenlere "komutanım" demeniz konusunda gevşek davanabilir ama ben diğerleri gibi değilim bana "komutanım" demek zorundasınız yoksa üst'e itaatsizlikten dilekçe veririm bilginiz olsun. (bunu diyen odtü makine müh mezunu aynı devre bir asteğmen hatta aynı odada kalıyorduk)

    bu uyarısından sonra bütün astsubaylar uzmanından - kıdemli başçavuşuna kadar bu herifin önünde muma döndü , komutanım diye hitap etti odaya girerken ve çıkarken kafa selamı verdi vs...

    olay bu yani. bir astsubayın asteğmene komutanım deyip dememesi tamamen o asteğmenin insiyatifine kalmıştır.

    tutup da burda "astsubaylar bile komutan yerine koymaz komutanım demez" gibi abuk subuk gerçek dışı bilgiler vermenin lüzumu yok. eğer astsubay komutanım demiyorsa bilin ki asteğmen tolerans gösteriyordur yoksa tsk'nın yazılı ast-üst ilişki kuralları tüzüğü gereği her ast üstüne eşşek gibi "komutanım" demek zorundadır. kalan sürede komutanım dedirtmek asteğmenin bi kere terslemesine bakar.

    zaten ben de bu astsubayları kıdemli çavuşları vesayre analamıyorum, kışlada alayda bir dünya muazzaf subaya zaten komutanım demektesin asteğmene demek mi koyuyor? kaldı ki bu muazzaflar arasında yaşı küçük teğmenler üsteğmenler bile mevcut. eğer bir subaya komutanım demek koyuyorsa astsubaylığı tercih etmeseyidi zaten gidip direk subay olsaydı...
223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap