19 entry daha
  • baştan söylemeliyim ki oyunun ister profesyonel ister izleyici çekimi olsun kesinlikle fotoğraflarına aldanmamak lazım. nedense gördüğüm tüm fotolar bende oyun ve özellikle de kıyafetler çok sıradanmış gibi bir izlenim uyandırmıştı. belki beyaz ana tema olarak seçildiği için detaylar yeterince farkedilmiyordur ya da sorun ne bilmiyorum ama gerçekten fotoğraflar oyunun yanında sönük kalıyor.

    yaklaşık olarak iki saat kırk dakika süren oyunun ilk perdesi müthiş tempolu, ikinci perde hikayenin malum ilerleyişi sebebiyle daha durağan ve vurucu. böylesine kült bir klasiği bu derece modernize etmek gerçekten cesaret işi. ve ben oldukça sade olmasına karşı anlatmak istenilen herşeyi fazlasıyla verebilecek kadar fonksiyonlu kullanılan dekordan, partideki tekno dahil müziklerden, fotolarda beni çok yanıltan kıyafetlerden, sadeleştirilmiş şiirsel diline kadar tüm oyunu beğendim ve keyifle izledim.

    oyunculuklarda romeo rolünde mert turak beklediğimden çok daha dinamik bir performansla açık ara öne çıkıyor. daha önce de kısıtlı alanında dahi vücut dilini ne kadar iyi kullandığını izlediğimden şaşırmadım. aksine ibb şehir tiyatroları'nda sessiz sedasız nasıl keyifle izlenesi yetenekler olduğuna bir kez daha tanık olarak sevindim. bir diğer izlenesi yetenek hikmet körmükçü de dadı rolünde enerjisiyle kendisine hayran bıraktırıyor. bu harika ikiliyi caner çandarlı (mercutio) tamamlıyor. yani kafes ekibinin uyumu bir kez daha kendini göstererek kadroda bir adım daha öne çıkmalarını sağlamış. juliet rolünde ece özdikici oldukça iyiydi. kubilay penbeklioğlu'nu (benvolio) da fırlama katkılarından ötürü tebrik etmek gerek. dinamik bir yoruma dinamik bir ekip olmuş.

    yalnız prensin savcı gibi her kavgada anında olay yerinde bitmesi dahası biterken salonun kapısını açarak girmesi olmamış diyebilirim. sahne içinden arka taraftan bi yerlerden çıkıp gelse de olurdu ya da sahne merdiveninin yanındaki acil çıkış kapısını (sadabad sahnesi için) kullansaydı daha az dikkatimiz dağılırdı gibime geliyor. bu da nazar boncuğu olsun. fakat bu sezon göremedim sanki tekrar izlemek isterdim doğrusu.
138 entry daha
hesabın var mı? giriş yap