2 entry daha
  • charles bronson'un baş rölü üstlendiği 1977 yapımı western film.

    http://www.imdb.com/title/tt0076915/
    http://movies11reviews.blogforcash.biz/…1020_a1.jpg

    --- spoiler ---

    rüyasında gördüğü beyaz bir bufalo'nun peşine düşen, onu öldürmeden bu kabustan kurtulamayacağını inanan bir kovboy ile kabilesine saldırıp, çocuğunu öldüren beyaz bir bufalo'nun peşine düşen bir kızılderilinin hikayesidir.

    yolları kesişir. birbirlerinin hayatını kurtarırlar ve aralarında bir dostluk gelişir. kovboy'un bu yolda yanında olan yaşlı arkadaşı ise hep şüpheyle yaklaşmaktadır bu dostluğa.

    finalde bu ikili beyaz bufalo'yu öldürür. kızılderili solucan'ın minik bebeği'nin ruhu huzura kavuşmuştur artık. solucan bufalo'yu öldürürken silah kullanmaz, bıçak ve ok ile yapar bunu. beyaz canavar öldüğünde ise kovboy sorar neden silah kullanmadığını ve solucan, savaş şefi olduğunu beyaz adamın silahını kullanamayacağını söyler. eski adını tekrar alması için bufalo'yu eski yöntemlerle öldürmesi gerektiğini söyler ve kovboy onun crazy horse (çılgın at) olduğunu anlar. bu sırada kovboy'un yaşlı arkadaşı kovboy'a hickok diye seslenir ve kovboy'un ise wild bill hickok olduğu anlaşılır.

    hickok kızılderililere saldıran ve barış gözcüsünü vuran adamdır, çılgın at ise kızılderili direnişinin sembol liderlerinden.
    çılgın at ile hickok sonsuza dek karşılaşmamak üzere birbirlerine veda ederler.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/çılgın_at
    http://tr.wikipedia.org/wiki/wild_bill_hickok

    --- spoiler ---
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap