4 entry daha
  • bana gore cehaletin en agir tanimlarindan biri bilebileceği bir konu hakkinda, arastirmadan okumadan koru korune yorum yapmaya calismaktir.
    aciklamak icin tevbe suresi ayet 4 ile başliyorum.

    tevbe/4- ancak allah’a ortak koşanlardan, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz, sonra da antlaşmalarında size karşı hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiç kimseye yardım etmemiş olanlar, bu hükmün dışındadır. onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayın. şüphesiz allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever.
    tevbe/6- eğer allah’a ortak koşanlardan biri senden sığınma talebinde bulunursa, allah’ın kelâmını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı. sonra da onu güven içinde olacağı yere ulaştır. bu, onların bilmeyen bir kavim olmaları sebebiyledir.
    tevbe/7- allah’a ortak koşanların allah katında ve resûlü yanında bir ahdi nasıl olabilir? ancak mescid-i haram’ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınız başkadır. bunlar size karşı dürüst davrandığı sürece, siz de onlara dürüst davranın. çünkü allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever.
    tevbe/13- yeminlerini bozan, peygamberi yurdundan çıkarmaya kalkışan ve üstelik size tecavüzü ilk defa kendileri başlatan bir kavimle savaşmaz mısınız? yoksa onlardan korkuyor musunuz? oysa allah, -eğer siz gerçek mü’minler iseniz- kendisinden korkmanıza daha lâyıktır.

    dunyada savaslar dinler yuzunden cikmiyor, dunyada savaslar bu cahil gerizekalilar yuzunden cikiyor sonra arastirmadan bunlari kabul eden cahillerde yok din savasmayi emrediyor diye konusmaya basliyor. sizin yuzunuzden su sozlukde devamli dinle ilgili entryler yazmak zorunda kaliyorum buyuk ihtimalle entrylerimi okuyan insanlarin kafasinda sarikli cubbeli bir goruntu olusturuyorum, oyle bir tarzim yok yalnizca cahalete insanlara yanlis bilgi verilmesine cahilce aptalca ahmakca yorum yapilmasina dayanamiyorum.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap