5 entry daha
  • sundance film festivalini duzenleyen gruplar amiri dengi bir eleman ile yaptigim ikili gorusmelere dayanrak antin kuntin insanlarin para cebellezi etmek icun uydurduklari bir festival oldugunu soylemek mumkun oluyor. simdi, buradan su sonuca varilmaya: "sundance cok hiyar bir festivaldir, kimsenin hakki teslim edilmemektedir". tam tersi sundanceden cikan, juri onayi almis filmler cok yuksek yuzdeyle harika eserlerdir. lakin sundance "kucuk capli" diyebilecegimiz "ogrenci sinemasi", "kisa film" ile arasi hos bir festival midir? degildir.

    simdi greceksiniz sitesine, giriniz, okuyacaksiniz yazilari, okuyunuz, bu insanlar size diyeceklerdir ki "her filme kapimiz acik, her esere saygimiz sonsuz, herkes denk platformda degerlendiriliyor.". yalan. sundancein secici kurulu bir filme baska bir kaynaktan "kraldir tikkat ediniz" onayini almadan 10 saniyeden fazla ilgi gostermemektedir (dile kolay bir kac haftada 4000 film bu). velhasil kelam kisa filminiz o kadar kisa olmalidir, ve 10 saniyede o kadar guzel patlamalidir ki 3500. filmini izlemekten bocuge donmus kurul secici azasi "ha du bakayim" desin. bu dv ile cekim yapan 16mm ile film kotarmaya calisan insanin harci midir? degildir.

    sundance bu yuzden biraz arkasi saglam, ismi karpuz kabugu gibi karasularina dusmus adama, ve bu sebepten harcamasi butcesi sahlanmis esere prim verecektir, vermistir de. gecmiste ki 7000 dolara su filmi cektim, 50000 dolara bu filmi denklestirdim diyen adamlarin "beles butce aciklari"ni da dikkate alirsak biraz masal, biraz efsane, biraz avrupa sampiyonu fenerbahce inandiriciliginda bir olusumdur sundance film festivali. ama simdi yarin deseler ki

    "otis filmini aldik, cok begendik odulden odul begen" o saniye bir cark ederim, su entryi bir hisimla bir editlerim, okuyanlari da sniper marifetiyle bir temizlerim ki o kadar olur, o kadar uygun duser. simdi ellesmeyin saydirayim biraz.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap