6 entry daha
  • bu ülkede bulunmayan ve belkide asla bu ülkede herhangi biri yada kurumdan alamayacağım bir aracı diyelim ki amerikadan buraya getirmek istiyorum. araştırmalarıma göre amerika kırsalında 2000-3000 dolar civarında satılan bu aracı burada kullanmak bana yaklaşık 40 bin liralara mal oluyor. garantiside yok. şimdi merak ediyorum neden bu kadar zor ve pahalı bu iş:
    1- ben amerikaya 3000 dolar verip 3000 dolarlık mal alırken ülkem zararamı giriyor da aradaki farkı benden çıkarıyor %120 vergiler koyarak?
    2- yada benim oralara gidip o arabayı bulup getirmemde bir yardımdamı bulunuyor bana ki bunun hizmet karşılığını alıyor benden? ulan taşımasına 4000 lira verecek olan benim orda 24 kalmak zorunda olan benim hani hizmet?
    3- bu iş 40 bin liralara değilde 73 model bir aracı alıp burada kullanmak gemi ile taşımasıyla, az da olsa vergisiyle 15 bin liraya mal olsa, bu sokaklar amerikan arabaları ile mi dolup taşacak? vatandaşlarının çoğu bu şekilde araç sahibi oldukları için sen yurt dışından sıfır araç getirip satamayacağın için krize mi gireceksin?

    beyler ayıptır. 80lerde doğmuş biri olarak tüm seksen ve 90 ların ortalarına kadar amerikan filmlerini izlettirdiniz kanallarınızda. şimdi büyüdük para kazanır olduk. almak istedik bu ibnelerin kullandıklarından. adamlar bile unuttu bu modelleri biz unutmadık. biz dediğimde 3-5 kişi. bu olay çok özel bir durumdur. bin kişiden 1 kişi sevdalanır 1 kişi almak için üşenmez uğraşır gider alır. bi çoüu varki üstüne para versen binmem der, çok yakar der, çok arıza yapar der, gerek yok der... almaz, tenezzür etmez bunlara. özel bir durum bu. bu kadar zorlaştırmanın alemi yoktu bu işleri. ayıp ayıp. bir sonraki seçimlerde bu mevzuya göre vereceğim oyumu. hodry meydan amk!
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap