5 entry daha
  • okul bittiğinde önce ne olduğunu anlayamamak, bütün bir yaz, tatil modunda takıldıktan sonra, güz yarı yılı başladığında senin için okul denen kavramın bittiğini fark etmek.
    bu arada işe giren arkadaşlarının işe girme sevinçlerini paylaşırken, seninde bir yerlerde çalışmaya başlaman gerektiğini hissetmek. derken iş arama sürecini daha da hızlandırmak, ama bir türlü aradığın işi bulamamak yada bulduğun işe kabul edilememek.
    böyle böyle günler geçerken mala bağlamak, hayata küsmek, arkadaşlarından geri kaldığın hissi ile onlarla görüşmekten kaçınmak. zaten onlarında seninle eskisi kadar ilgili ve istekli olarak görüşmediğini fark etmek.
    kendini işe yaramaz hissetmekten sıkıldığında bari bir kursa yazılayım da vakit geçsin demek. önüne gelen bütün sınavlara bilinçsizce ve isteksizce girmek. baktın olmuyor yüksek lisansa başlamak.
    akademik kariyer yapmaya karar vermek ama hocaların kaprislerini çekmeyi gözün yememek. bu arada insanların sen neden hala bir işe giremedin ki o kadar vasıfsız mıydın sen ya anlamına gelen suallerine cevap vermekten bıkmak, bu soruları soracak insanları gördüğünde kaçmak ve yahutta onların geleceği ortamlara girmemek. işsizlik bunalımına girip girip çıkmak. bir işe girene kadar hayatına yön veremeyip, insanlıktan çıkıp, triballeştiğin, hassaslaştığın, depresif bir süreci yaşamak.
    işe gireceğin günün hayali ile yaşamak, başka bir hayal kuramamak.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap