7 entry daha
  • 3 temel sıkıntısı vardır:

    1 - maliyet ve süre hesaplamasında sapmalar

    en başta yapılan detaylı bir analiz ve bunun üzerine kurulan bir maliyet/süre hesabı bulunmaz. analiz süreci sürekli olarak ve her defasında yeniden güncellendiğinden, başta sorunsuz gibi görünen detay konular zamanla ortaya çıkar. bu tür durumlar müşteriye vaad edilen sürenin uzamasına ve maliyetin bazen feci şekilde artmasına sebep olabilir.

    2 - zayıf dökümantasyon

    uzun soluklu bir projede, projede yer alan isimlerin değişmesi sonucu bilginin aktarımı sorunu ortaya çıkar. ayrıca projenin bakım sürecinde mevzuya tam olarak hakim olmayan ama o sırada hata yapmak da istemeyen bir yazılımcı için dökümantasyon sıkıntısı da mevcuttur. zira proje boyunca dökümantasyon minimum seviyededir.

    3 - fonksiyonel olmayan ihtiyaçların yok sayılması

    agile temelde kullanıcı ihtiyaçlarına ve bu ihtiyaçların adım adım karşılanmasına dayalı bir süreç izler. kullanıcılar ise genel olarak sistem güvenliği, performans, gerçekleştirilebilirlik gibi konuları dikkate almaz. proje ekibinin özen göstermemesi durumunda, proje giderek hantallaşan, güvenlik ve performans konuları düşünülmemiş, kullanım kolaylığından uzak bir hal alabilir.
196 entry daha
hesabın var mı? giriş yap