13 entry daha
  • yukarida da linki verilen altin elbiseli adam'in programinin ilgili bolumunu izledim. ben hyosung'un ceo'su olsam mahkemeye bile veririm. cunku senin gorevin program yapmak. artilarini eksilerini soyleyeceksin ama duygularini karistirmayacaksin yaptigin ise.

    oncelikle sen kimsin ki bu motora "apaci motoru" diyebiliyorsun ? apaci kimdir ? apaci nedir ? ne yapar ? sana zarari, yarari nedir ? basliktaki entryleri okudum. gayet guzel yazilar var.

    bu motorun en buyuk ozelligi motorculugu, zengin piclerinin tekelinden almasidir. 2005-06 model bir honda bile alamayan ulkemin dar gelirli insani kullanima gore bazen ayni paraya, bazen de daha ucuza bu motora sahip olabilir. bizler gencken mahalledeki zengin piclerinin motorlarini gorup imrenirdik. o motorlarin her biri bir araba parasi. gidin bakin fiyat listelerine internetten. dudaklariniz ucuklar. e haliyle bu motora daha dar gelirli insanlar biniyor. bu onlarin apaci oldugunun degil insan oldugunun gostergesidir. her insan gibi tutkulari, sevgileri, zevkleri ve hobileri vardir. programi yapan arkadasin belki 7 sulalesi cbr600rr ile geziyor olabilir. bilemem.

    girisi hyosung'un fiyati ile yapmistim zaten. e simdi bu fiyata sahip bir motordan ne bekleriz ? kendisinin en buyuk rakibi ninja 250. karsilastirmalari okuyabilirsiniz. neredeyse ayni. performans ve kullanici dostlugu da hemen hemen ayni. yani az paraya hyosung cok is yapiyor. arkadas takmis motorun frenlerine. "fren yok" diyor. nereye yok ? delikanli adamsan binersin ustune bir de durus testi yaparsin canli canli. bak nasil duruyor. peki nedir bu motorun sikintisi ? programdaki pek cok dogru bilgi gibi, arka frenleri ve tekerlekleri. arka freni, "yok" falan degil. gayet de "var". iyi bir motorcu zaten her iki freni ayni anda kullanan adamdir. arka fren durmak icin degildir. on fren de durmak icin degildir. iyi fren, her ikisinin esit yapildigi frendir. sadece arka fren sikarsaniz buyuk ihtimal kontrolu kaybedersiniz. bu asagi yukari her motorda aynidir. hyosung'da biraz daha kolay. cunku gercekten de ihtiyacimiz olandan daha buyuk yapmislar.

    lastiklere gelirsek. "lastikleri direk atin" falan diyor adam saka gibi. askin oyle bir sey yapmayin. es dost akraba yardimi ile sunucu olmak kolay. motorcu olmak zor. shinko lastikler var bu motorda. shinko'nun en buyuk ozelligi soguk iken cok yetersiz olmasi. dogal olarak motora biner binmez gazi koklerseniz, ilk virajda veya frende basiniza kotu bir sey gelebilir. 250cc lik bu motoru zaten alan herkes sehir ici veya kisa mesafeli sehirler arasi yolculuk icin aliyor. o yuzden daha dikkatli olmasi gerekir. lastiklerin isinmasini saglamalisiniz mumkun oldugu kadar. ha sen her virajda yatmak istiyorsan o zaman gercekten kiyarsin paraya alirsin daha iyi lastik. ama bu, motorun sucu degil.

    100km'de 5-6 yakiyor falan diyor. acaba ben 50cc mi biniyorum diye kontrol edesim geldi. surekli yuksek devirlerde gezersen yakar. ama insan gibi kullanimda 4un ustune cikmaz bile. opel corsa mi bu arkadas 5-6 yaksin.

    programda israrla 3-4 kere kari kiz tavlama konusuna degindi. rtuk olsam programi yayindan kaldiririm. motor, ciddi istir. kari kiz tavlama amaci ile binenlerin hepsi ya bir tirin arkasinda ya da bariyerlerde param parca olur. kendisi de zaten bunu bir kac kez soyledi. ama oyle bir anlatiyor ki, genclerin ici kipir kipir oluyordur eminim. cok yeteneksiz bir programcilik bence.

    6 yildir bu motora biniyorum. bok gibi param oldugu icin her sene yeni model aliyorum. programdan sonra ben bile korktum bu motor durmaz, virajlarda savrulur diye. cok sukur bir kere kaza tehlikesi yasadim o da yagmurda binmek zorunda kaldigim icindi. onun disinda henuz bir sikinti olmadi. basligin ilk entrysinde fanclub'in adresi de var. gercek kullanici yorumlarini okumak mumkun. hepsi turk vatandasi, hepsi apaci !

    son olarak; at sahibine gore kisner.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap