3 entry daha
  • 1986 - 1992 yılları arası doğmuş türk gençliğinin hayatında çok önemli bir yeri olan ve bence, büyük ihtimalle bunu izleyen herkesçe, şimdiye kadar yapılmış en iyi çizgi filmlerin başında gelen bir yapımdı. marvel evrenini keşfetmemize de bu çizgi dizi sebep olmuştur. kablolu tv'nin en büyük nimeti olan fox kids'de yayınlanmaktaydı. fox kids diyoruz ama şimdi olsun eminim normal fox'tan beş kat daha fazla izlenir o kanal. sadece spider-man değil, çılgın korsan jack, hey arnold!, rugrats, x-men ve daha nice efsanevi çizgi film bu kanalda yayınlanmaktaydı.

    neyse diziye geri dönmek gerekirse, yaptığım araştırmalar sonucu toplam 65 bölüm çekildiğini öğrendim. ayrıntılı bölüm rehberi bu adreste bulunabilir.

    aklımda yer eden bölümlere gelirsek, ilk bölüm yani timsah-profesörün olduğu bölüm, blade'in ortaya çıktığı bölüm, dr.octopus'un olduğu bölüm, x-men'lerle tanıştığımız bölüm ki bu bölümü izlediğimizde mahallecek "oha" çekmiştik efsane bölümlerdi. aslında daha çok bölüm varda böyle giderse her bölümü sayacam herhalde.

    ama sonu çok boktan bitiyordu. mj'in sudan bir klon olduğunu öğrenen peter, bayan ağ'ın yardımıyla onu bulmaya giderken bitiyordu. yıllarca bu dizinin bu kadar boktan bitmeyeceğine inanan ben, fox kids türkiye ve kablo tv çalışanlarına sonsuz küfürler edip hatta 118'den fox kids türkiye'nin numarasını bulmaya çalışmıştım. ancak tabii ki bu çabaların sonucu hiçbir şey elde edememiştim. ancak daha sonra öğrendik ki, bu işte suçlu fox kids türkiye değil, fox international başkanı falanmış.

    o 65 bölümü aynı benim gibi belkide 1000 kere izlemiş olanlar için de küçük bir hediye vereceğim. tüm bölümleri bu adreste bulabilirsiniz.

    kapanışı yaparken efsane introsunun müziğiyle yapıyorum: "dırırırııııııııı spider-mannnn, dınınınının spider-mannnnn, dırırırı dırırırırı dırırırı dırırırırı dırırırırırırırırırırırır, spider-man spider-man spider-man"
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap