7 entry daha
  • eskiden iranin parisi olarak bilinen sehir,nufusunun cogunu iran azerileri olustursada kurtler de nufusun 20%-30% gibi bir kismini olusturur. sehrin guney kismindan iranin irak siniri boyunca daha cok iran kurtleri yasar.
    iranda (luks araba)/nufus siralamasinda tahrandan sonra 2. siradadir,eger persembe aksami ostadan caddesine ve band'e ugrarsaniz sehrin en luks arabalarini gorursunuz.
    insanlari sicak kanlidir.ve cogu turkce konusamasada sizi anlar.
    etrafinda gorulecek cok yer var,baslangic olarak tekab sehrinin yanindaki taht-i soleymani oneririm,ayrica ghasemlou ovasi da gidip gorulesi,ozellikle sonbaharsa vahsi bogurtlen yenilmeden donulmeyecek bir cennettir.
    bu sehrin insanlari konforuna duskundur,kirada otursa bile luks/ortalama birkac arabasi mutlaka vardir.
    haftasonlari sehrin etrafindaki baglarda toplanilir,yemek yenir,gezilir,ve aksam turkiyede raki masasinda donen o guzel sohbetlere benze sohbetler yapilir.eger sansiniz yaver gidip sicak kanli bir aileye denk gelirseniz,hele bir de yaz ise,sizi mutlaka o guzel anlari paylasmak icin davet eder.
    eger kara you ile gidilecek ise,1 saate vandan razi sinirina gidilmesi,ordandan 3:30 gibi bi surede sehre varilmasi tavsiye edilir,esen dere cok dolanbacli,ve size kufr ettirir.
    ozet gecersem,izmir gibi bir sehir,eksigi denizinin sehir disinda,tuzlu,ve kuruyor olmasi. urmiye golu
    gidenler icin tavsiyeler:
    1. her sehr de oldugu gibi asagi gelirli bolgeler var,ozellikle geceleri uzak durmaniz,daneshkade caddesi gibi yerlerde takilmaniz onerilir.
    2. 2009 secimlerinde resmi olarak mouseviyi secen 2 bolgeden biri bu bolge,yani acik goruslu insan sayisi cok fazla,o acidan polisler eger basortunuz varsa(cok sikmaniza gerek yok,diger bayanlar gibi olmasi yeterli) problem cikmaz,ayrica turkiye konsoloslugu var,yani herhangi bi problem ciksa bile oradan yardim alabilirsiniz.
    3. taksi turkiyeye gore cok ucuz,sehrin basindan basina 2tl gibi bi fiyata gidebilirsiniz,ama her taksiye binmeyin,duraklardan taksi bulmaya dikkat edin.
    4.cok uygun fiyata herhangi bi taksi ile anlasip,3-4 gun boyunca sizi gezdirmesini isteyebilirsiniz.
    5. sehirde hernekadar azeri sayisi kurt sayisindan cok daha fazla olsada,sahsen takilip sevdigim,muhabbetinden hoslandigim insanlarin cogu kurt,o acidan turkiyedeki onyargilarinizi birakip da gidin.:)
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap