2 entry daha
  • sonsuza eşit değerdir. fakat yalnız olmak her ne kadar başına buyruk hareket etme hakkını beraberinde getirse de, yanınızda el ele tutuşan veya öpüşen veya en azından aşk dolu bakışlar ile birbirini seven insanları gördükçe içiniz burkulur. yalnız olmak güzeldir. kimseye bağlı yaşamazsınız ve olması gerektiği gibi, hayatın nasıl yaşanacağına siz karar verirsiniz.

    en büyük yanılgı da bu yalnızlık sürecinde bunu bir gurur kaynağı olarak görmektir. yalnız olunmadığında yaşananlara hakim olamama korkusu ve sonrasında da başkasının istediği gibi yaşama çekincesi hakim olur. bir türlü "bağlılık" kavramına yaklaşamaz zihniyet. ama bunun sebebi işte bu yaşanan korkular ve çekincelerdir. sonra bir gün gelir, karşınıza birisi çıkar. tüm bu korkulardan arınırsınız. aşık olursunuz. ve görürsünüz ki hakettiğiniz hayatı yaşatan aslında bu bağlılık ve beraberinde gelen aşkmış. öncesinde bir şey yaşamamışsınız zaten. başına buyruk geçen günler esasen boşa geçen günlermiş. aşık olduğunuz insanla hayatı sizin istediğiniz gibi değil "ikinizin" istediği gibi yaşarsınız. çünkü zaten onun mutlu olması sizi, sizin mutlu olmanız onu keyiflendirir.

    yalnız olmak ve bununla beraber gelen "özgürlük" hissiyatı tamamen tesellidir ve bir kere o aşkı bulunca insan bir daha hiç yalnız kalmak istemez. sanırım evlilik de bunun bir sonucu olsa gerek. fakat ne zaman ki birini hayatınız boyunca mutlu etmekten korkmazsınız, işte o zaman yalnızlığın çekici varlığı hayatınızdan silinmiştir.

    geçici beraberlikler ve yalnızlığınızı bir an unutturan geceler teselli bile değil aksine yanılsamadır. uzak durmayın fakat kendinizi yalnız olmadığınız yönünde de kandırmayın. yalnız olmak, her zaman koşabileceğiniz biri varken tercih ettiğiniz için bir süre kendinizle baş başa olmak halidir. etrafınızda biri olmaması değil.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap