4 entry daha
  • anı defteri gibi yazdım ama gideceklere faydalı olur umarım. aylar öncesinden ucuz bilet bulmuştuk pegasus'tan ve gaziantep'e gittik.

    gaziantep'e gidip de buradan katmer yemeden dönmemek gerekir dediler. gittik yedik. sabah gidin sonra biter dediler erkenden gittik.

    o kadar arada bir yerdeydi ki mekanı kendi başınıza, sormadan bulmanız zor. ama sorarsanız herkes size gösteriyor. bilmeyen yok. salaş bir mekan ama temizliği dışarı taşmış. zaten lezzet buralarda olur diye düşünüyorum ben.

    zekeriya usta, yaşlanmış, ama yine de fırınının başında, yanındakilerin hazırlamış olduğu katmerleri fırına atıyor, pişmişleri alıyor.
    yanılmıyorsam torunu mehmet özsimitçi müşterileriyle birebir ilgileniyor. zaten masa sayısı dışarıya konanlarla beraber 5-6 adedi geçmiyor. bu yüzden birebir ilgilenmesi çok da zor değil diye düşünsek de bu durum bize ayrı bir haz daha veriyor.

    masamıza oturduk fırının yanı başındayız. katmerlerin her aşamasını görüyoruz. bekleyen insan çok. sıranın bize gelmesini bekliyoruz bizde. kaç tane dediler 2 kişiydik 2 tane dedik. beklerken yanımızdakilere gelenleri görünce 1 katmerin bile bize çok geleceğini anladık. ama yine de siparişi iptal etmedik. paket olsun dedik. o paket istanbul'da bazı midelere de girdi.

    sabah saatlerinde gidip taş fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak bu katmeri yemenin tadı damakta kaldı doğrusu. yanında süt içmek gerekir demişlerdi ama ben çay içtim, doğrusu çay iyi gitmedi yanında. sütü deneyin.

    mekana adını veren zekeriya usta ama şu an başında mehmet usta var. mekanda sadece katmer yapılıyor. ama en iyisi, en iyi malzemeyle yapılıyor. fiyatından da anlaşılıyor. (9 tl'yi sonuna kadar hak etti.)

    hamuru çok ince, kaymağı dayanılmaz güzel, fıstığı bir numara herşeyiyle dört dörtlük bir türk tatlısı hazırlanıyor burada.

    yedikten sonra mehmet usta'nın yanımıza gelip,

    - eveeet görüşlerinizi alayım bakalım nasıl buldunuz
    demesi çok hoşuma gitti doğrusu. kendimi vedat milör gibi hissettim. ama onun gibi cevap veremedim tabii.
    sonra bizim makinemizle de fotoğraf çekmeyi önerdi ve çektikten sonra da "bunu facebook'ta sayfamız var oraya mutlaka koyun" demeyi de ihmal etmedi.

    ha bu arada katmer yemeden önce beyran da için (bkz: beyran) (bkz: metanet beyran salonu)
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap