134 entry daha
  • 40 gün önce ben de bu ameliyatı oldum. ameliyat olmadan önce de bu başlıktaki tüm entryleri okumuştum.
    ama anladım ki bu ameliyat kesinlikle kişisel bir ameliyat; yapılan operasyon, kişi fizyoloji ve psikolojisi, doktor seçimi ameliyatı birinci derecede etkiliyor. herkesin yorumu ve yaşadığı süreç bambaşka.
    benim ameliyatım çok ciddi ve tam 3.5 saat süren bir ameliyat oldu. nefes alamama şikayetine bağlı olarak septorinoplasti ve radyofrekans yöntemiyle alt konka hipertrofisinin tedavisi uygulandı. normal şartlarda bir burundaki tüm sorunlar vardı diyebiliriz. buna rağmen ameliyatım çok iyi geçti. ameliyat sonrası kanamam hiç olmadı. aynı gün ayağa kalktım, kısa yürüyüşler yaptım. nerdeyse hiç morluğum olmadı. hastenedeki hemşireler ve diğer hastalar benim hep çok iyi göründüğümden söylüyorlardı. şişlik oldu haliyle. ama iki hafta içinde %80 oranında inmişti. bir ayın sonunda %90 indi. %10 luk kısım ise genelde 6 ay içinde inmesi öngörülüyormuş. sigara ve alkol tüketimi, kronik hastalıklar, ameliyat öncesi ve sonrası beslenme alışkanlıkları, bol sıvı tüketimi iyileşme sürecini çok etkiliyor.
    burada en önemli ayrıntı da bence kişinin psikolojik olarak kendini hazır hissetmesi. ameliyat sonrası ilk 3-4 gün gerçekten zor oluyor. bünyenizin ve psikolojinizin bunu yüklenebileceğini düşünüyorsanız kesinlikle ertelemeyim bu ameliyatı ama, henüz hazır değilseniz biraz daha bekleyin, çünkü kendimize ve yakınlarımıza bu zor dönemleri yaşatmak zorunda değiliz.
    bir diğer önemli etkende doktor seçimi elbette. doktorunuzla kurduğunuz iletişim, sizi ameliyat öncesinde hazırlaması ona duyduğunuz güven, bu süreçte çok önemli. ameliyatımdan önce zor bir ameliyat olcağını biliyorduk ama ameliyat sonrası doktorumun ilk yorumu, ameliyatın beklediğinden daha başarılı ve kolay geçtiği idi. zaten bir hastanın duymak istediği en öenmli şey bu olsa gerek. sonraki kontrollerimde de doktorumdan her zaman bünyemin ve iyileşme hızımın çok iyi olduğu yönündeydi.
    yani anlayacağınız kendinizi ne kadar hazırlarsanız ameliyatınız o kadar iyi geçer. fiziksel olara hazır ama kötü bir psikoloji ie ameliyata girerseniz olumlu enerjiyi zaten dağıtmış oluyorsunuz. güzel düşünün güzel osun. ameliyat olmadan önce buradaki yorumların ya da burun ameliyatı geçirmiş insanların yaşadıkları paylaşımların sizi etkilemesine izin vermeyin.

    doktorum için, (bkz: emre ilhan)
447 entry daha
hesabın var mı? giriş yap