4 entry daha
  • 25 mart 'ta kurtuluş yıldönümü kutlanan erzurum ilçesi.

    cağ kebabının müptelası değilseniz yiyebileceğiniz üstün bir lezzet yoktur. kahvehane yerine küçük tabureli, bardakların bulaşık makinesinde yıkandığı çay evleri bulunur ve bu çay evlerinde cağ kebabı ile kahvaltı yapmış dinç dedeler çay içerler. yaşlı nüfusu fazladır. (bkz: gelmeyin dedeler çay içiyor)* (bkz: #27897946)

    çalışmak ya da başka şeyler için (oralarda çalışan akrabalarını ziyaret etmek vb.) nüfusun büyük çoğunluğu ankara istanbul izmir gibi yerlerde bir şekilde yaşamıştır, oralarla ilgili anlatacak bir şeyleri olur. bizim diyarlarda (bkz: güney ege) il merkezini bile görmeden ölen insan sayısının oldukça fazla olduğunu düşününce bana biraz değişik geldi.

    iklimi erzurum'a göre oldukça yumuşaktır. çok fazla kar yağmaz, yağsa da yerde çok kalmaz. hatta kışın oltu'da hava güzelken, kar namına bir şey yokken oltu'dan çıkıp herhangi bir yöne 30-40 km. giderseniz 40 cm. civarında kar ve oldukça daha soğuk bir havayla karşılaşırsınız.

    doğuda bir ilçe için oldukça iyi bir yerdir. mahrumiyet bölgesi değildir kesinlikle. erzurum merkeze 130 km olan uzaklığı bir şekilde avantaja dönüşmüştür. etrafındaki kendisinden küçük ilçelerin**** bir nevi başkenti konumundadır(bkz: oltu devleti). buralardaki insanlar ihtiyaçları için oltu'ya gelirler.

    bir de sürekli bulanık akan oltu çayı var, ilçeyi ortadan böler.

    edit: tipo
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap