6 entry daha
  • malesef ki büyük bir sorundur. halkımız bu konuda fazlasıyla bilinçsiz. sadece enerji için değil diğer konularda da tüketim bilincimiz yok. israfın kralını yapıyoruz. günde milyonlarca ekmek çöpe gidiyor, binlerce ilaç zayi oluyor. tabi ki bunlarda ekonomiye olumsuz bir etki yapıyor. peki devletimiz bunları bildiği halde neden halkı bilinçlendirmiyor? güzel bir reklam filmi çekilse bak kardeşim enerji bizim için önemli israftan yılda şu kadar parayı çöpe atıyoruz dese eminim insanlar da ona göre tasarruf yolunu seçecektir.

    enerji sorunumuz var demekle bu sorunu çözemeyiz. enerji bakanı çalışma saatlerini düzenlemekle uğraşmak yerine halkın tasarruf bilincini geliştirecek projeler düşünse keşke. oraya buraya santraller kurmakta bir çözüm değil. başka devletler dalgalardan enerji üretiyor biz hala bir santralin tartışmasını bitiremedik.
    herkes evinin çatısına güneş enerjisi sistemi kursa elektrik tüketimi yarı yarıya düşmez mi? bunu teşvik etmeyi ben düşünüyorsam koskoca devlet düşünmüyor mu? tabi ki düşünüyor ama nedense uygulamak istemiyor.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap