18 entry daha
  • 59. topcu egitim tugayı en iyi acemilik yapılan mekanlardandır. son 2 döneme bakıp acemiliğinizin en fazla 15-18 gün sürecegini şimdiden müjdeleyeyim. yanınıza 50 lira kadar bozuk para alın, kantinlerde sıra beklemeden yiyecek - icecek makinelerinde işinizi görün. askerlige adepte olma sürecinde olacagınız ve "içtima" kavramıyla tanısacagınız icin usta birligine bir an önce gitmek icin yana yakıla aglayıp zırlayacaksınız. ancak usta birliginde gecireceginiz bir kaç günden sonra topcu tugayının kıymetini anlayacak, orada gördügünüz insan muamelesini yana yakıla arayacaksınız..

    usta birligi olarak 3. orduya dagıtılacaksınız. cezaevi, lojistik destek, hava savunma, merkez komutanlıgı, demirkent subay lojmanları, astsubay ordu evi, istihkam savaş taburu vb gibi birlikler sizleri bekliyor.

    muhabere alayına düsenler (ögretmenleri genelde buraya alırlar) icin yapacak birsey yok. rambo gibi yardıracaksınız, günde 3 kere spor, haftada 4 kere alay ictiması. disiplinden bayılacaksınız. ilk benden duyanlar üzgünüm dostlar, insan evladı herseye alısıyor diye teselli edin kendinizi.

    istihkam savaş taburuna düsen dostlar. sevgili biletlerim, ali babanın çiftliğine hoş geldiniz. demirkent nizamiyeden sonra en rahat askerlik sizleri bekliyor. rahat derken disiplin bazında rahatsınız, yanlıs anlasılma olmasın. 1. - 2. savaş bölüklerine düsenler fiziksel olarak yorulacaklar, panel köprüye düsenler bol bol yatacaklar, karargaha düsenler psikolojik olarak sinir hastası olacaklar. rahat askerlikten kastım kimse botunuz niye boyalı degil, yatagın niye gerdirilmemis, niye nöbette uyudun, tras neden olmadın diye darlamaz sizi. 1. istihkam savaş bölügü haric, silahlıkcı, gece-gündüz devriyesi, koguscu, telsizci, s1 - s2 - s3 - s4 yazıcısı, benzinlikci, kantinde çaycı, depocu gibi geniş iş imkanları sizlerin olacak. denetleme sonrası geleceginiz icin gececiciligin her türlüsü rahattır bunu aklınızdan cıkarmayın. gündüz uyursunuz ne komutan görürsünüz ne sorumlulugunuz olur, gül gibi gecinir gidersiniz. yanınıza bol bol kitap, bulmaca eki, dergi vb. alınız. istihkam savaş taburu hava alayı diye gecer diger bir adı da general mahmut berköz kışlasıdır bunu da belirteyim ben bunu cozene kadar telef olmustum. usta birliginizin ilk aylarında hic birseyi kafanıza takmamayı ögrenmezseniz yediginiz her azar, artislik yapan her tip canınızı sıkar. bir an önce sartellerinizi kapatmayı ögrenin yoksa günler gecmez.

    hertürlü soru, yardım yataklık, tüyo icin mesaj atabilirsiniz. ilk carsıda cevaplandırırım. hayırlı teskereler..
226 entry daha
hesabın var mı? giriş yap