4 entry daha
  • benim ve benim gibilerin ötekileştirilmiş hali. yürümekten üşenmeyiz deli gibi kontrolsüz yürüyebiliriz, ama genellikle yanımızdakilere ayak uydurmayı tercih ederiz. ne zaman ki birisi bize; uzak dolmuşa/taksiye/otobüse binelim vs dediğimizde, ya şurdan şurası diyerek artistlik yaparsa eşşek sudan gelene kadar böyle tipleri yürütürüz. hatta zaman zaman yolu da uzatır öyle gideriz ki akıllansın bilmediği yolda ahkam kesmesin artistlik yapmasın diye.

    ha beterin beteri yok mu var tabi onlar ayrı. mesela ben etrafımda hızlı yürüyen yetişilemeyen birisi olarak anılırım. ama bir annem var ki maşallah pire gibi, beraber pazara alışverişe gittiğimizde arkasında kaybolmadığım zaman sayılıdır. hayır kadın hızlı yürüdüğü yetmiyormuş gibi bir de ufak tefek aralardan derelerden bir sıyrılıyor, arkasından yetişeyim diye kalabalığı yararak gidiyorum. bi gün anneme yetişeyim derken sağa sola omuz atıyorum diye sağlam kavga edicem ya annem anca eve vardığında farkedicek arkasından gelmediğimi.

    özet: her it gibi yürüyenin önünde daha it gibi yürüyen yetişmek zorunda bırakan biri mutlaka vardır, eğer yoksa arkasında it gibi kovalayan vardır*.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap