11 entry daha
  • sanıldığından daha güvenli şehir. bir o kadar pis. dışarda bişey yemeyin çok büyük ihtimal cırcır olursunuz. buraya gelmeden önce sarı humma aşısı olun ve sıtma ilacınızı kullanmaya başlayın 2 hafta önceden. halkının çoğu sıtma... kimse bahsetmiyor bundan ama mikrop bi kere vücudunuza girdi mi bi daha asla kurtulamıyorsunuz. o yüzden sıtmaya yakalanmamak en iyisi. sivrisineklerden uzun kollu giysiler ve sinek kovucu spreyler ile korunabilirsiniz.

    öğle vakti feci trafik oluyor. milletin sıcak pek umrunda değil. halk çok fakir... çoğu günde 1 dolara çalışıyorlar. asgari ücretle çalışan insanlar aylık 60-100 usd arası para alıyormuş. şehirde önemli bir konu sudan pound'u. otellerde sadece dolar alıp pound veriyorlar. bi kere bozdurdunuz mu artık kimse sizden pound'u geri almıyor. elimde 300 pound ile kıçıma baka baka döndüm türkiye'ye. merkez bankasının belirlediği kur 1 usd = 2.8 sudan pound'u şeklinde ama halk arasında 5.1 oranından bozuyorlar doları o yüzden mutlaka dışarıda bozdurun dolarınızı. bahşiş verin mümkün olduğu kadar insanlar inanılmaz seviniyorlar. halkı gerçekten çok misafirperver. bizimle aynı derecede diyebilirim. güney sudan ayrıldıktan sonra hala ambargo altında olan ülkede döviz sıkıntısı çok büyük. petrol güney'de kaldığından ülkeye yabancı para gelmiyor.

    ancak özellikle tarım alanında feci büyük ve verimli arazilere sahipler. devlet yabancılara büyük destek veriyor. işgücü de ucuz olduğundan yatırım yapılabilecek ülkelerden biri. dünyanın en kaliteli pamuğu mısır ile birlikte burada yetişiyor. özellikle tekstilciler cirit atıyor şehirde.

    kaddafi'nin kızının yaptırdığı nil'in kenarındaki corinthia otelinin de olduğu bina çok güzel. oldukça lüks. burada yemek yiyebilirsiniz gönül rahatlığı ile. benzin'in litresi 25 cent (0.25 dolar). buradan eğer ilginizi çekiyorsa timsah, yılan derisi alabilirsiniz oldukça ucuz fiyata. ancak derilerin mühürlü olmasına dikkat edin gümrükte sorun yaşamamak için. mutlaka araba kiralayın. şehirde taksi ile seyahat etmek pek akıl karı değil. hem kolay bulunmuyor hem çok dolaştırabilir sizi.
    2 otel tavsiye edebilirim corinthia ile al salam rotana. diğerleri pek tekin gelmedi bana hijyen açısından. türkleri çok seviyorlar özellikle ülkede türk kahvesi ve türk perdeleri meşhur. bir sürü perdeci var turkish curtains diye geçiyor. yine bizim kahvemize benzeyen tipte kahve içiyorlar ama şekersiz içmeyin kesinlikle çok acı ve ağır. size teklif edilirse açık su ve buzlu şeylerden kaçının. kapalı suları her yerde var sıkıntı yok.
    ülkenin hiç bi yerinde alkol yok. bulamazsınız kendiniz getirmediyseniz uğraşmayın.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap