35 entry daha
  • sanılanın aksine yakın dövüş hocalarının savunmasını öğrettiği gibi işaret parmağı altta baş parmak üstte ileri doğru hamle yaparak kullanılmayan, gerçekten işini bilen bir ruh hastasının elinde dehşet saçabilen, öyle yakınına gireyim şu açıdan yaklayaşım gibi ölü noktası pek olmayan, kolunu şöyle kıvırın hemen elden düşer gibi saçmalıkara bir tarafımla güldüğüm, bir nevi nereden geldiği anlaşılmayan namert silahıdır. şimdi yazacaklarım size biraz abartı gibi gelse de dikkatle okumanızda yarar vardır. burada bıçağın ne kadar tehlikeli bir silah olduğunu anlatacağım ancak inanın bende hala türkiye'de nasıl bu kadar legal bir şekilde alınıp satılabildiğini bilemiyorum ve bu da bu ülkede yaşama umudumu biraz daha söndürüyor.

    gerçekten bıçak kullanmayı bilen biri bıçağı ters tutar ve bıçak serçe parmağının altında kabzasına baş parmakla basılarak ucu ileri bakacak şekilde tutulur. biraz öne eğilen ve tetikte olan adam düşmanı ile mesafesini korur en ufak bir tereddutte ya da cılız hamlede onun üstüne gelir elini kolunu tutsanızda o bıçağı bir şekilde size bacaktan ya da yukardan ya da yüzden saplayacak anlık belki saliselik boşluğu bulur ve ucuna kadar saplamak yerine buldugu noktadan yedi sekiz ve hatta panige kapılıp donakalırsanız otuz kırk defa bile saydırabilir. çok saplamayı tercih etmemesinin nedeni etin bıçagı tutması ve ayrıca vucutta açılan çoklu yaraların anında sizi ölüme götürebilmesidir. işin en korkunç yanı belki de kırkıncı darbede bile hala bilincinizin yerinde ve ayakta duruyor olmanız ve yanınızda sizi kevgire cevırmeye yemınlı bir ruh hastasının durmasıdır. genelde ince tırtıksız ve hafif yılanımsı şekilli kılçık bıçaklar hem gözle gürunmesi zor olduğundan hem etin içinden rahat çıkabildiğinden hemde boyutundan dolayı öldürme kastı taşımadığı görüntüsü vermesinden dolayı tercih edilir. kalpten yenen bir bıçak darbesinde ise bıçak yeterince derine girmiş ise yaşama şansı çok azdır. bıçaklı eli tutarsanız karşınızdaki bıçağı anında çekerek damarlarınızı diklemesine kesebilir. yakın dövüşte uzman da olsanız makine gibi saydıran bir manyak size illaki darbeyi vuracak şansı bulur, bulduğu yerde de üst üste saydırır. yakınınıza gelir aşağıdan saydırır bir an kolunu tutmak istersiniz yukarıdan vurur bir daha aşagı iner topuğunuzdan kafanıza saniyede üç dört gidiş gelişten illaki birkaçında hedefi bulur ve inanın bu birkaç darbe sizi feci zora sokabilir. bunu engellemenin tek yolu çok üst düzey bir yakın dövüş eğitimidir ancak bu bile çok kararlı iki bıçaklı manyağı durdurmaya yetmez.

    4 sene eskrim yapmış biraz güreş altyapısı ve ciddi anlamda kaba kuvvet sahibi aynı zamanda kesici aletler üzerinde az biraz bilgisi olan biri olarak size tek tavsiyem üç beş sene bile olsa aldığınız eğitime bakmadan karşınızdaki ile önce konuşarak anlaşma sonra da çare yoksa parayı verme yoluna gitmektir. sadece artık başka seçenek kalmamışsa şov yapmak için değil sadece canınızı kurtarmak için bu bilgileri kullanın ya da en pratik şekilde kendinizi kurtarmaya bakın. en kötüsü birkaçyüz lira ve bir iki iptal edilen kredi kartı ya da yeniden çıkarılan nufus cüzdanıdır. ayrıca kavga esnasında istediğiniz kadar soğuk kanlı olun karşınızda bir anda avazı çıktığı kadar bağıran anıran üstünüze gelen adamlar olunca panikleyebilirsiniz, anlık kararsızlık ya da şok size beş altı bıçak darbesi olarak geri dönebilir. o an sizi kurtaracak tek şey seri atan bir tabancadır hatta bazen karşınızdaki o kadar manyak olabilirki size üç beş bıçak sokayım sonra ölsemde gam yemem şeklinde düşünebilir. kısacası sopanın, levyenin hatta tabancanın bile ölü noktası vardır bazı pozisyonlarda kullanılamazlar ama bıçak her zaman tehlikelidir.

    küçük bir kaç bıçak yarası aldınız ve üstüne bir bandaj sarayım sabaha iyileşir demeyin aslında o an canınız acımıyor da olsa hemen acilen bir hastaneye gidin bir anda komaya girip ölebilirsiniz çok önemsiz gibi dursada sinsidir ve ummadığınız sonuçlar çıkarır. pratikte çok aslan kaplan yakın dövüşçülerin antreman şovlarını kabusa çevirip deneme için 5-6 bıçak (tahta ile de olsa) saydıran insanlar vardır. sonra ben onu etkisiz hale getiririm ustaca bir uzakdoğu hamlesiyle demenin de bir anlamı yok çünkü canınızı koruyamadıktan sonra bunun hiç bir önemi yok. kısacası bıçakla şaka olmaz. ingilteredeki gibi satışı yasaklanmalı ve sokakta elinde gezenlere candırıcı cezalar verilmelidir.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap