1119 entry daha
  • yakın zamanda ev döşedim. evin bi odasını da kendi beğenime göre döşeyim dedim. koltuğundan tut çalışma masasına kadar olsun herşey iyi güzel benim zevkime geöre olsun dedim. neyse efendim istanbuldaki bir çok mobilya çarşısına gittim. demirkapı, masko, bayrampaşa... buralarda gördümki o kadar organize olmuş türk üreticisi hala bi bok üretemiyor. ulan toplamışlar sizi bi yere birbirinizden görün de bişeler katın sanatınızın üstüne diye. birbirinizden göründe fiyat düşürün diye... ama nerde. birbirinden görüp fiyat yükseltmişler. malzemesi 700-800tl tutan bir koltuk takımını pazarlıkla 8000tl ye satmaktalar. çeşit yok. vade farkı ile taksit var.

    gel gelelim şimdi ikea ya. mecburen bi odayı ikeadan kurdum. köşe koltuk, sallanan koltuktan tut duvardaki tabloya kadar ordan takıldım. bana maliyeti 2500 3000 civarı idi. dışardan aldığım zaman aynı ürünleri, eğer aydınlatmasına kadar alacaksam 4500 5000 liradan aşağı olmuyor. ayrıca sağlam değil laflarını bende sürekli duydum. ama aldım alalı bi sorun çıkmadı. nede olsa koltuk üzerinde halısaha maçı yapmıyoruz ailece.

    diyeceğim o ki; esasında milliyetçi adamım. çok mecbur kalmadıkça yabancı mala, yada yabancı sermayeye yönelmem. hele de benim vatandaşım kadar çalışkan ise (ki hala öyle olduklarını düşünüyorum) onlara yönelirim sonucu ne olursa olsun. ama gel gör ki arkadaş sırf maskoda 2 tane ford mustang 3 tane porsche bilmem kaç tane jeep gördüm. be amuğa koyyim. siz esnaf değilsiniz ki. siz üzerine para alıp adam s.kiyorsunuz. maliyeti 300 lira olan şeyi 5000 liraya satmaya çalışırken önümde diz çöküp ağlıyorsunuz. sonra ben o siteden clio ile çıkarken sen cebindeki paraların hazzı ile arkamdan jepp ile çıkıyorsun. o kadar parayı kazanıpta bir de sanatına en ufak birşey katmıyorsun.

    ikea istediği kadar yabancı sermaye olsun. sizin gibi ibnelere para kazandıracağıma bu iş için kafa yormuş düzenli disiplinli çalışmış adama para kazandırırım daha iyi. amk!
2230 entry daha
hesabın var mı? giriş yap