• bunlar kuvvetle muhtemel sınıf arkadaşıdırlar.

    henüz evlenmemiş sevgili okur ve yazarlar. dilerseniz beni bir abla bilin, nasihatlerime kulak verin. tamam aynı okul ve sınıfta harika anlaştığınız bir sevgiliniz var. gezip tozup gününüzü gün ediyor, kah birlikte vizelere hazırlanıyorsunuz kah çocuklarınızı hayal ediyorsunuz. ne mutlu size. şimdi herşeyi geride bırakmanın zamanı. mezuniyeti gelmişler için tam zamanı hatta. yaşadınız ve bitti tamam mı, birbirinizle evlenmeyin. burada mükemmel ilişki diye bir şey yoktur, iyi bir evlilik yoktur diye ahkam kesecek değilim. herkes kendi sanrılarından memnun (mutlu demek iddialı kaçacak). erkeğin kadından geç olgunlaştığını, erkek denen canlının çocuk gibi olduğunu, mal olduğunu, öküz olduğunu, serkeş olduğunu yazıp uyarılarda bulunacak da değilim. zira yılların erkeğin bu üstün meziyetlerine halel getiremeyeceğini öğrenecek kadar büyüdüğümü sanıyorum.

    erkeğin taktir edilesi öyle bir avantajı var ki çok canımı sıkıyor: yaşlanmakta olan erkeğin inanılmaz çekici olması. (kel ve göbekli arkadaşlar bu genellemenin dışında tutulmuştur.)

    bunu, yirmili yaşların son demlerinde taşındığım bir sitede net olarak gördüm ben. benden sadece birkaç yaş büyük çiftlerle doluydu site. kır saçlı çekici erkekler ve yanlarında adeta ablaları gibi duran karılarla dolu bir siteydi. muhtemelen aynı yaştaydılar. diğer ihtimal düşük olduğundan detaylandırmıyorum. yine muhtemelen bu inanılmaz çekici adamlar yirmilerinde sütoğlan imajlı sönük tiplerdi ama zaman hep onların lehine akmıştı. her geçen yıl saçlarına bir kaç kırlaşmış tel, yüzlerine anlam veren bir çizgi armağan etmişken kadınlara.. etraf dip boyası gelmiş kadından geçilmiyordu. yüzdeki kırışıklıktan, gözaltındaki torbadan, mor halkalardan bahsetmeyeceğim bile. erkekleri çekici hale getiren yıllar kadınları acımasızca çökmüş yapıyordu.

    (bkz: şu an ağlıyorum ve entry giriyorum biliyor musun)

    hal böyleyken yanınızda ablanız gibi duran bir kadın yahut inanılmaz çekici bir koca istemiyorsanız, siz sınıf arkadaşları; evlenmeyin!

    edit: çok güzel geribildirimler aldım, teşekkür ederim. bunlardan birinde kellere hakaret etmekle, koca göbekli, yağlı kıçlı olmakla suçlanıyorum. şimdi onların da elbet gideri vardır ama ben bu durumu söz konusu etmiyor, genelleme yapıyorum. her malın bir alıcısı vardır elbet, neye bu öfke?

    evliliğin aşkı öldürebilitesi, ham meyveler, daldan kopmalar falan değil ki kastım. belli bir yaştan ve belli bir sene evli kaldıktan sonra bunları geçiyoruz, çözümsüzlüklere takılmıyoruz evet belki sığlaşıyoruz ölümüne ama çözümü olan problemlere yöneliyor olmadı yaratıyoruz.

    hadi kalın sağlıcakla..

    edit: yılların derdi 40 yaş üstüyledir. henüz kırk yaşına gelmemiş arkadaşlar, biz çok evliyiz çok yaşıtız çok güzeliz çok mutluyuz demeden önce sabredin, bekleyin. farzedin ki bütün genellemelerin dışında mükemmel bir çiftsiniz.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap