6 entry daha
  • rüya otomobili yapmışlar.

    bakım, yağ değişimi, yakıt filtresi, hava filtresi, triger seti, aksesuar kayışı, şanzıman dertleri yok. regenerative braking sayesinde fren balataları bile çok daha fazla dayanacak. muhtemelen yoldaki işletme maliyeti en düşük araç olacak.

    2000'den fazla tam boşaltma-doldurma ömrü olan pilleri var, neredeyse 1,000,000 km verimli ömrü var bu pillerin; bu verimli ömür bittikten sonra da birden kendilerini bırakmıyorlar, verimleri yavaş yavaş düşüyor sadece.

    dev bir cam tavan, elektronik kontrollü aracın yerden yüksekliğini değiştirebilen süspansiyon sistemi, önde ve arkada bagaj alanı var.

    elektrik motoru arka aksın üzerinde, piller aracın altında. rüzgar sesini bile susturmanın yollarını bulmuşlar mecburen (motor sesi olmayınca batıyor rüzgar sesi herhalde), muhteşem.

    pillerin aracın altına yerleştirilmiş olması sebebiyle yere çok daha yakın ağırlık merkezi var, yol tutuşunu başka hangi araçla kıyaslayabileceğiz bilmiyorum.

    türkiye'de elektrikli araçlara uygulanan 1%'lik ötv indiriminden dolayı sınıfındaki diğer araçlara kıyasla nispeten makul fiyatlara alınabilecek bir araç olurdu, 2014'e kadar yapılacak üretimin tamamı bugünden satılmamış olsaydı.

    ben pek sevmem ama, falcon wing kapıları ile crossover sevenler için tesla'dan geliyor:

    (bkz: tesla model x)

    mevzuat editi: elektrikli binek otomobiller için ötv oranları motor güçlerine göre şöyleymiş`:http://www.cnnturk.com/…v.orani/608110.0/index.html`:

    - <85 kw- %3
    - 85-120 kw arasındakilere %7
    - >120 kw için de %15

    tesla model s'in motoru en düşük modelinde (40kwh pil ile) 175kw yani 235hp, performance modelinde ise 310kw yani 420hp gücünde. dolayısıyla ötv vergisi oranı %15 olacak. üzerine bir de kdv var.
273 entry daha
hesabın var mı? giriş yap