1 entry daha
  • konusundan biraz bahsetmek gerekirse:

    insanoğlu, son bin yıla yakın zamanda bütün galaksiye yayılmış, tüm kaynaklarının tüketildiği dünya'dan ayrılalı yüzyıllar olmuştur. m.s. 2801'de, aldebaran güneş sistemindeki theoria adlı gezegende yeni bir yönetim şekli başlatılır. bu, daha sonra usg diye anılacak olan united space governmentdır, hatta şerefine the universal calendar adlı yeni bir takvim+zaman birimi yaratılacaktır. insanlar yönetimden memnundur, ama bu durum uzun sürmez, bir takım uzay korsanları türeyerek taşıma araçlarına ve yolcularına terör estirirler, kaynaklar azalır, büyük miktarda para çalınır çırpılır, insanlar yoksulluğa düşer ve büyük şehirlerde isyanlar patlar, çözülme tehlikesiyle karşı karşıya olan bu medeniyet, bir kurtarıcıya ihtiyaç duyar.
    bu kurtarıcı, yeni yönetimin kurulmasından 296 yıl sonra ortaya çıkar: usg ordusunun yetkin kumandanlarından olan rudolf von goldenbaum. bu zat, usta savaş taktikleriyle uzay korsanlarının icabına baktıktan sonra bir politikacı olur, yavaş ama sağlam adımlarla kaynak ve itibarını arttırır, ve sonunda, 310'da "ilk kaiser" olarak taç giyerek kendisini galaksi imparatorluğu'nun hakimi ilan eder. insanlar bu yeni lidere karşı isyan etmekte gecikmezler, ama bunlar kaiser'in ordusu tarafından hızlı ve vahşice bastırılır, imparatorluk başkenti odin adlı gezegene taşınır. bu arada, yeni bir milat yaratılır: reich calendar.

    bu olaylardan 164 yıl kadar sonra, altair 7 adlı buzul gezegende madencilik yapan imparatorluk işçileri, ale heinessen adlı, özgür olma hayaliyle yanıp tutuşan bir genç tarafından ikna edilerek, ion fazekath adı verilen bir gemi inşa edip imparatorluğun konuşlandığı sistemlerden kaçarlar ve uzaya çıkarlar. yıllarca boşlukta yol aldıktan sonra, yerleşmeye uygun bir gezegen bulduklarında buraya yolculuk sırasında ölmüş olan liderleri heinessenin ismini verirler, burada yıllarca hayal ettikleri free planets alliancei kurarak imparatorluğa karşı isyan bayrağını açarlar. zaman birimi tekrar universal calendar (uc) olur.

    640 uc'de, dagon starzone adlı yerde iki tarafın orduları ilk kez karşı karşıya gelirler, kanlı bir savaş olur, fakat sonuç itibariyle, lin pao adlı generalin komutasındaki isyancılar, prens herbert'in yönettiği imparatorluk kuvvetlerinin adeta üzerinden geçerler. imparatorluk ordusunda bazı çözülmeler yaşanırken, isyancılar artık "cumhuriyetçiler" olarak anılmaya başlanırlar.

    savaş 120 yıl boyunca devam eder, ama tarafların güçleri dengededir ve ikisinin de zaferleri uzun süreli olmaz. sonunda, galaksi imparatorluğu, cumhuriyetçiler'in kendi sistemlerine ulaşabildiği iki geçiş spiralinin birine iserlohn kalesi'ni inşa eder. bu muazzam kalenin koruma ve silahlarına kendi başlığında değineceğim. nitekim, spiralin diğer ucunda fezzan dominion adlı, görünüşte imparatorluk destekçisi, ama özde iki tarafa karşı nötr bir silah ve teknoloji cenneti bulunmaktadır, burası çıkarlarına göre iki tarafa da finans sağlamaktadır.

    fakat, 795 uc'de, bu gergin ama monotonlaşmaya başlamış savaşın gidişatı, iki kişi tarafından değiştirilecektir: hırslı bir imparatorluk kumandanı olan reinhard von müsel ve cumhriyetçiler'den yang wen li. ilk seri, bu ikisinin yükseliş devirlerini anlatmakla işe başlar.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap