5 entry daha
  • inanabilme yeteneğinin bir göstergesidir, bu inancı taşıyan kişileri öncelikle tebrik ediyorum; hatta ellerini sıkıyorum.
    hastalık dahilinde süregelen şişmanlık durumu, kişinin kendi kontrolünde gerçekleşmiyor olduğundan dolayı zaten utanabileceği bir durum değildir. eğer bunun böyle olduğunu savunan varsa kendisi pek ala kısa boylulardan, uzun boylulardan, zayıflardan, miyoplardan vs her şeyden utanmalıdır; ki bu durum olsa olsa zavallılık örneği olur.
    hastalık haricinde, kişinin kendi kararı ile gerçekleşmiş şişmanlığın utanılası olduğunu düşünmek ise tamamen ayrı bir mevzudur. kişi kendi kararını veriyor, ve bunu uyguluyorsa ben o kişiye ancak saygı duyarım. aynı şekilde çok çalışan, yada hiç çalışmayan; çok gezen, yahut az gezen; herhangi bir eylemi çok gerçekleştiren yahut az gerçekleştiren kişileri eylemlerinden dolayı ayıplamak sadece ve sadece işbu eylemler kişinin özlük haklarına saldırıda bulunuyorsa makul karşılanabilir. eğer şişmanlar yüzünden aç kalıyorsanız konuşunuz efendim.
    görsel mevzuya gelince, kızıl saçlılar da benim hoşuma gitmiyor; kızıl saçlılar kendilerinden utanmalı mı? pareo giyen hatunlara da kıl oluyorum, peki bu ne ifade ediyor? "giymeyin ulan pareo, pareo giyen kendinden utanmalıdır" mı diyoruz? topluluk içinde farklı gruplara saygı duyma beceresi gelişmemiş yahut az gelişmiş kişiler bu tepkilere zaman zaman sahip olurlar; eğitimle düzelir korkuya mahal yoktur.

    fakat bütün bu durumun haricinde bir de şişman olan insanın kendisi ve kendisi gibi insanlar hakkındaki inancı ve görüşü vardır ki, bu görüş sadece kendisini bağlar, kendi geleceği ile ilgili kararları etkiler. şüphesiz ki şişman insan "keşke zayıf olsam, şişmanlık iğrenç bir şey" dediği zaman durumu hoş karşılayabiliyoruz, ama zayıf yahut normal kiloda birileri bu durumu bu şekilde dile getirdiği, şişman ahalimize "utanmalısınız" dediği zaman kazın ayağı aynı olmuyor.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap