2 entry daha
  • hizmet vermek adı altında karşısındakine gerizekalı muamelesi yapan çalışanları mevcuttur. çağrı merkezinde çalışan herkesin işi gerçekten çok zor, eyvallah. müşterinin hiçbir şey bilmediğini varsayarak yardımcı olmaları gerekir, ona da eyvallah. ama yaşadığım şu olayın akabindeki diyalog nedir allah aşkına:

    sabah hiçbir sorun yokken öğle vaktine doğru, kablosuz ağdan bağlanamama gibi bir sorunla karşılaştım. bütün gün okulda olduğumdan geceye doğru anca vakit bulup müşteri hizmetlerine bağlanabildim. modemimin web arayüzüne girip manuel işlem yapmam gerekiyordu ancak kullanıcı adı ve parolayı bilmiyordum. daha doğrusu önceden bildiğim parola değişmiş. ne yapacağımı bilen ama ufak bir yardıma ihtiyacı olan ve altı yıl ttnet (ben başladığımda sadece türk telekom'du gerçi) bayisinde çalışmış birisi olarak müşteri hizmetlerini aradım. uzatmıyorum, diyalogun özü şu şekildeydi;

    - tekila hanım, bilgisayarınızın başına geçer misiniz
    - bilgisayarımın başındayım zaten
    - bilgisayarınızın sol alt köşesinden denetim masasına girer misiniz
    - ağ bağlantılarına girim ben zaten hanımefendi. sonraki adımı söyler misiniz?
    - (dik bir ses tonuyla) tekila hanım öncelikle denetim masasına girer misiniz lütfen!
    - (iç ses: hasbin, çattık yaa) peki hanımefendi girdim denetim masasına
    - seçenekleri okur musunuz
    .
    .
    neyse diyalog bu şekilde devam etti sorunu halledemedik. devamı;

    - tekila hanım bir internet sayfası açıp adres çubuğunu siler misiniz
    - herhangi bir tarayıcı olur değil mi?
    - hayır explorer olsun lütfen

    söyleneni yaparım ama bir türlü sayfa tam yüklenemez. o sırada telefondaki hanım beni ısrarla modemin müşteri hizmetlerine yönlendirmek ister. ben de sonunda; numarayı zaten bildiğimi sonraki adımları söylemesini isterim sert bir ses tonuyla. bilgileri not alıp telefonu çatt diye kapatırım. daha sonra chorme'u açarım ve sorunsuz bir şekilde olayı hallederim.

    teşekkürler(!) ttnet müşteri hizmetleri!
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap