36 entry daha
  • haklarında bugün bir çok başlık açılmakta olan topluluk.

    girişte hemen kedi ciğer diyecekleri için türkiyede ilk 1000e giren bir insan olduğumu ama tıp seçmediğimi belirteyim de mundar kindar gibi laflar olmasın.

    düşmanları değilim ancak nefret ettiren bir çok özellikleri var genelinde. hepsini bir tutmak tabi ki yanlış olur. ancak çoğunluğunda şöyle bir durum seziyorum: apolitikler, paragözler, egoları şişirilmiş.

    türkiyede inanılmaz bir statü sahibidirler. toplumdaki algıları yüzünden herkesten üstün görüyorlar kendilerini. hastaya insan muamelesi yapmamak sen diye hitap etmek en büyük tezahürü zaten. altı dolu dahi olsa kabul edilemez üstünlük duygusunun altı boş olanı çok can sıkıcı.

    en çok para kazanan meslek grubudurlar. ve bunu korumak için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. bıçak parası nedir bir kere sormak lazım? kucaklarına düşmeyegör.

    apolitik meselesine gelince bu doktorlar ne zaman çıkıyor allasen meydanlara? tam gün, maaş, para pul mevzularında hemen atılıyorlar ortaya. onun dışında? yoklar. aralarında hasta ve para dışında hiç bişey konuşulmuyor. konuşacak lafları da pek yok.

    bu son olayda gerizekalı bi oğlan gitmiş gencecik bi insanı vurmuş. yaşıtım. duyduğumda kelimelerle anlatamayacağım kadar çok üzüldüm. bakın bir insanı vurmuş diyorum. doktor olması önemli değil. ama 5 işçi öldü o görüntüleri izleyebildiniz mi siz? ben izleyemedim içim el vermedi daha fazlasını görmeye. neden isyan etmedi kimse? neden tabipler birliği açıklama yapmadı? neden sendikalar eylem yapmadı? ama bir doktor ölünce herkes ayağa kalkıyor facebookta paylaşımlar yapıyor. işte bu üstünlük anlayışıdır. bakan bile davulla gitti.
    gencecik adamlar göz göre göre öldüler tuzlada ölmeye devam ediyorlar.
    onların ölümleri önemsiz mi?

    ve eylem yaparak önleyeceklerini zannediyor doktorlarımız. nasıl bir beyin bu? toplumu düzeltme çabasına girmeden cehalete batan halkımız hakkında hiç bir tepki göstermeden bakana suçu atarak nasıl düzelecek bu?

    eğitim sistemi hakkında tabipler birliği açıklaması var mı? kaç tane okulu var tabipler odasının? van için ne yaptılar? hangi toplumsal olayda taraflarını belli ettiler? sosyal yardımları var mı? burs dağıtır mı? bunların hepsine olumsuz cevap verilir sanırım emin olmamakla birlikte. her kesim tarafından işçiler ölürken de tepki gösterilmeli, maden çöktüğünde de, köylüler ateş altındayken de. herkese eğitim hakkın her zaman savunulmalı özetle toplumu düze çıkarmak için çaba gösterilmeli.
    apolitik ve paragözlük bir arada bu konuda. bunları yapmadan bu olayların önüne geçilemez. durup kendilerine bir bakmaları gereklidir.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap