9 entry daha
  • 1994 yilinda elektrik ve elektronik muhendisligi bolumu ogrencilerinin kendi baslarina yaptigi verciyle bilkent 75. yurt 135 nolu odadan 1900-0500 saatleri arasinda radyo kek adiyla yaptigi yayinla baslayan seruven.
    yayinlara telefon da baglanmaya baslanmasiyla bilkent santralinin kilitlenmesi uzerine okul yonetimi radyoyu tespit eder ve bir baskinla tum arac gereclerine el koyar.
    bu olaya icerleyen ve hirs yapan girisimci muhendislik ogrencileri rektore cikarlar ve bir universite radyosu kurmak istediklerinden ve bu is icin nelerin gerekli oldugundan bahsederler. sonuc olarak rektor ali dogramaci bu teklife oldukca sicak bakar ve radyo bilkent kurulur.
    iste boylesine takdire sayan bir girisimcilik ruhu ve muzik sevgisiyle kurulan radyo bilkent ayni heyecanini geride biraktigi 10 yilda surduremediginden rezil rusva olmustur.tabi bunda tek hedefleri renkli bir cv sahibi olmak olan ogrenci yoneticilerinin de buyuk payi vardir.
    uyguladiklari vardiya yontemi nedeniyle icerigi tek kelimeyle corba olarak tanimlanabilir. ancak arada guzel seyler de cikmaktadir.
    yenilik ve degisim icin ugrasan ruh sahibi djleri ise zaman icinde tum olaydan soguyup ya istifa ederler ya da radyo bilkentin zengin olanaklarini sadece diger radyolara gecis icin basamak olarak kullanmaya baslarlar.
    pek cok unlu dj radyo bilkentten cikmistir.ayrica su siralar cnn turkteki eski net programinin sunucusu david selim sayers da radyonun kadrosundadir.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap