• asoiaf evreninde geçen bir efsanenin baş kahramanıdır. büyük karanlık sonrası ak yürüyenleri kılıcı ( lightbringer) ile yenmiştir.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    lightbringer'ın yapılışı önemlidir ;
    azor ahai ak yürüyenleri yenmek ve karanlıkla savaşmak için bir kahramanın kılıcına ihtacı olduğunun farkındaydı. bu yüzden 30 gün boyunca bir kılıç dövdü. fakat kılıcı soğuması için suya soktuğunda kılıç kırıldı.
    ahai kolay pes edenlerden değildi ve 2. kez denemeye karar verdi. bu sefer 50 gün ve gece boyunca kılıcı dövdü. ilkinden daha iyi olan bu kılıcı soğutmak için bir aslan yakaladı ve kılıcı onun kalbine sapladı. fakat kılıç yine kırıldı. üçüncü seferde ne yapması gerektiğini biliyordu ve kederli bir şekilde 100 gün 100 gece kılıcı dövdü. sonunda karısı nissa nissayı yanına çağırdı ve kılıcı kalbine sapladı. kılıcın demiri nissa nissanın ruhuyla birleşti ve ortaya lightbringer çıktı.
    efsane azor ahai'nin bir gün geri döneceğini söyler.
    kitabın , ben de dahil fanatiklerinin kimin azor olabileceği üzerine tahminleri birkaç kişi üzerinde yoğunlaşır . bunlar : jon snow , stannis , daenerys, victarian greyjoy ve tryrion lannisterdır. kehanette yeni bir prens şeklinde doğacağı söylense de bu kehanet valyrian dilinde yazılmıştır ve bu dilde prens kelimesi dişiler için de kullanılır. bu yüzden daenerys diyenlerin sayısı da fazladır.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
258 entry daha
hesabın var mı? giriş yap