5 entry daha
  • dünyada meslek olarak icra edilen tek ülke bizim ülkemizdir. sağlıkla ilgili mevzuatta (kanunlarda, tüzüklerde, yönetmelik ve genelgelerde fala) sık sık atıf yapılır. anayasa'da geçmediği için anayasal meslekler arasında sayılmaz.

    küçük çocukların ebeveynleri, bakıma muhtaç anne-babaların çocukları ve karı-kocalardan birinin dışında kalan bireylere bu ünvan verilmemeli. maraza çıkarmaktan başka bi boka yaradıkları yok. hatta mümkünse 1. derece yakın dışında kalanlar hastane bahçesinden içeri sokulmamalı. benim bi akrabam çok ciddi bir ameliyat oldu. kardeşinden ve çekirdek ailesinden başka kimseye haber vermedi. enfeksiyon riski vardı. biliyordu ki ameliyat duyulursa gerek hastane odası, gerekse de evi (taburcu olduktan sonra) hasta yakını kılıklı ziyaretçilerle kaynayacaktı. enfeksiyon kaparsa ölüm riski bile vardı.

    avrupa'dan örnek vermek de adettendir. almancı köylüm anlatıyor. almanya'da işyeri amirine "benim köln'e gitmem lazım, kardeşim trafik kazası geçirdi, ağır yaralı" gibi bir şey söylesen amir "sen doktor musun, gidip de ne yapacaksın, ne faydan olacak" türü bir gerekçeyle izin vermiyor.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap