5 entry daha
  • koca koca adamların ayağa kalkıp "o flaşı atanın anasının amına koyim. bi daha atmayın lan!" diye bağırıp yerine geri oturduğu zamanlar. çok kalabalık olduğu için internet kafe, teşhis de edilemiyordu. her elin başında piçin biri de herkesin koştuğu yere bırakıveriyordu flashbang'i. sanki milli mücadele verirmişiz gibi dellenenler oluyordu.

    sırf refresh rate'i daha iyi diye boş masaya oturmayıp diğer monitörün olduğu masanın boşalmasını beklediğim yıllardı. farklı yerlerden farklı yaş ve profilde insanların mouse'larıyla klavyeleriyle gelip ellerine aldığı/ellere verdiği yıllardı. kağıda saat kaçta geldiğini tükenmezle yazdıkları yıllardı. evde 180 ping'den aşağını göremeyen insanların lan game'de 50 ping'e yarabbi şükür dediği yıllardı. 10 dakika arkadaşa bakıp çıksan okul giysilerinin küllük gibi koktuğu yıllardı. herkesin monitör kapalı geri geri de_dust'ı sağa sola takılmadan dolaşabileceği yıllardı.

    4 saat age of empires 2 oynayıp oyun bitmeyince de oyunu save'leyip silmesinler diye windows'un orasına burasına kopyalayıp inşallah silinmez diye duaların edildiği yıllardı. insanların ultima online yüzünden evlerinden atıldığı, microsoft chat'ten adınını sanını bilmediği insanlarla buluştuğu, diablo2 oynamaktan gözlerimin çanaklandığı yıllardı. icq'dan bi tane resim dosyasının yarım saatte atıldığı, atılan resmin de anca yarısının çıktığı yıllardı. mekan sahibinin cine5'i tv kartıyla çözüp o haliyle perdeye projeksiyon yaptığı yıllardı. counter strike, quake gibi oyunlarda lan game kısmına girip refresh'e bastığında en az 5 10 kişinin oynadığı bir serverın bulunabileceği yıllardı. internet kafelerin apartmanlarla ağ kurduğu, internet kafede 25 kişi varken serverda 35 kişinin olduğu yıllardı.

    şu anki teknolojik imkanlar düşünüldüğünde, hayal edildiğinde, yapılabilecek milyon tane güzel şeyin akla geldiği yıllardı. şimdi daha bile kısıtlı hissediyorum niye bilmem.
621 entry daha
hesabın var mı? giriş yap