7 entry daha
  • bir doktora öğrencisi olarak kendisine çok defa işim düştü. yaklaşık iki sene önce, kazandığım yurtdışı bursu bürokratik sorunlar nedeniyle kaybetme noktasına gelmiştim. hatta üniversitenin konu ile ilgili personeli bile benimle ilgilenmediği gibi, artık vakitlerini harcamamam gerektiğini söylüyorlardı yüzüme. bu noktadan sonra hem internette kendi sitesinde yayınladığı cep telefonunu arayarak hem de özel kalemini arayarak rektör candeğer yılmaz’dan defalarca randevu istedim, derdimi anlatmak için. ne zaman randevu istediysem, programının yoğunluğu dolayısıyla (rektörlük’te beklerken programının yoğunluğuna bizzat şahit oldum) hemen olmasa bile birkaç gün içinde muhakkak randevu verdi ve sıradan bir öğrenci olan beni ve problemimi dinlemek için zaman ayırdı, bürokratik sorunları çözmek için elinden gelen çabayı gösterdi.

    kapısına gidip randevu istediğimde binlerce öğrenciden biri olduğumu düşünerek vakit ayırmayabilirdi, ama aksine, benim için zaman ayırması ve ilgisi sayesinde bursumu kaybetmedim, yök ile bir dizi yazışma sonucunda problemler çözüldü. benim için bu sürecin değerli tarafı rektör candeğer yılmaz’ın bütün bunları bürokrasiye rağmen, zamansızlığa rağmen yapmış olmasıdır. benim durumumda olan başka öğrencilere de yardımcı olduğunu biliyorum, isteyen sözlük yazarları mesaj atarlarsa ad soyad bile verebilirim.

    özetle, hayatımla ilgili önemli bir aşamada karşılıksız destek verdiği için bir öğrenci olarak kendisine teşekkür borçlu olduğum akademisyendir...

    (bkz: akademisyen)
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap