6 entry daha
  • çok güzel bir kitap. içinde ermeni, rum ve yahudi kardeşlerimize nefis göndermeler var. baransu arkadaşımız şu ülkede ırkçılığa karşı savaşta bu kitap ile büyük katkıda bulunmuş oldu.

    "28 şubat sürecinin ünlü aktörleri, perde önünde görünen isimleri gerçekten de oldukça tartışmalı soy kütüklerine, akrabalık ilişkilerine ya da bağlantılarına sahiplerdi. izmir bucalı çevik bir, gerçekten de selanik kökenliydi ve köken itibarıyla sabetaycıydı." (syf:254)

    "28 şubat'la birlikte başlayan dönemin en önemli isimlerinden ve ideologlarından ilhan selçuk'un annesi ermeni'ydi.(syf:254)

    "doğu perinçek ise erzincan'ın apçağa köyündendi. köyde bir zamanlar ermeni perinçoğulları yaşıyordu." (syf:254)

    "yalçın küçük ise hem ibrani kökenliydi hem de dedesi vatana ihanetten yargılanmış, tescilli bir fransız işbirlikçisiydi. aynı zamanda yaşar büyükanıt'la da akrabaydı." (syf:254)

    "levent göktaş ise baba tarafından ermeni, anne tarafından rum'du. (syf:254)

    "veli küçük de iddialara göre ermeni kökenliydi. türk ordusunda ermenice konuşabilen birkaç subaydan biriydi. küçük'ün ermenice bildiği subay arkadaşları tarafından da biliniyordu. soranlara ermeniceyi komşularından öğrendiğini söylüyordu. oysa çocukluğunu geçirdiği köyde, resmi kayıtlara göre tek bir ermeni bile yaşamıyordu. osmanlı kayıtlarına göre ise bilecik'in türkmen köyü tamamen ermeniler'in yaşadığı bir köydü." (syf:264) http://www.odatv.com/…li-kucuk-akraba-mi-0405121200
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap