444 entry daha
  • zaman zaman gereksiz tartışmalara neden olan yönelim. bir kişinin sağlam bir kişiliği, inancı, görüşü varsa, sen onun için henüz yeni(?) bir durumu, görüşü, olguyu beklediğin hız da ona aktaramazsın. zamanla çözülecektir algılar. biraz daha sabır ve saygı ile ilerle sayın yazar.

    eşcinselliği sadece medyada gösterildiği haliyle bilen pek çok arkadaşım oldu. karikatürize bir şekil vardı akıllarında benimle "gerçekten" tanışmadan önce. eşcinsel dediğinde onların aklına ya bir "top" geliyordu ya da "yakışıklı ya kızlardan sıkılmıştır" erkeği.

    onlara kendimi tanıştıktan uzun bir süre sonra anlattığım için kolay oldu bu iki yargıyı yıkmak çünkü bana karşı önyargıları yoktu. "ee olm sen hiç 'şey' değilsin"... "evet, hepimiz aynı değiliz, bir şekli yok bunun"... "niye lan kadınlar dururken?"... "lan sen kadını mı seçtin de ben erkeği seçeyim, üstündeki kazağın rengini seviyorsun değil mi? isteyerek mi sevdin?"

    bu konuşmaları yaşadığım arkadaşlarımın çok anlayışlı, açık görüşlü oldukları düşünülmesin. gayet astığım astık, sert, maço tipler. sorular sordular, anlattım, anlamaya çalıştılar. anladılar kendi doğruları üzerinden. konuştuğum adamlar 28, 29 yaşında insanlar. bu budur desem de önce tartıyorlar, uyarsa tamam, çocuk olmadıkları için şekillendiremiyorsun kolay kolay. sonra bir denklem kurdular kafalarında; bu adamı seviyoruz, iyi biri, eşcinselmiş. o zaman eşcinsellik kötü olmak zorunda değil dediler, konuyu kapattık. benim onlara eşcinselliğin ne olduğunu anlatmam kısa sürdü ama onların anlama süresi benim anlatımım kadarıyla sınırlı değildi. biz iki yıldır arkadaşsak iki yıl sürdü anlamaları. anılar, olaylar, tepkiler. birbir anlamlandırdılar. eşcinsel birini tanımamış olsalardı değil 2 yıl, 10 yıl da geçse kafalarında hep bir soru işareti kalacak, bir önyargıya sahip olacaklardı.

    bu gibi durumlar bazı insanlar için yaşadıkça, çevrende görüp tanıdıkça anlaşılabiliyor. birbirinize fikir dayatmayı bırakın. olmuyor öyle. burada onlarca doğru tanım var bu yönelime ait. söylenecek şeyler bitti. artık bekleme zamanı. bir gün... rahat olun. o gün gelecek.
1162 entry daha
hesabın var mı? giriş yap